Συμβουλευτική Ενημερωτική Συνάντηση -Διαδραστικό-Βιωματικό Σεμινάριο

Τη  Δευτέρα 7/2/2022 και ώρα απογευματινή 17:00 – 19:00μ.μ , πραγματοποιήθηκε  Διαδικτυακή Συμβουλευτική Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων και Εκπαιδευτικών. Η δράση  υλοποιήθηκε με την ευγενική προσφορά της ΕΚΨ (Εταιρίας Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Π. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ,μέσω εγκεκριμένου προγράμματος του ΥΠΑΙΘ 2021-22

(“Πρόγραμμα “Ζώντας και Μαθαίνοντας Μαζί- Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στη Σχολική Κοινότητα”) με Θέμα : “ Τo σχολείο μια αγκαλιά για όλους ”- “Ο ρόλος της οικογένειας στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας – Διαχείριση επιθετικότητας και συγκρούσεων”.

Βασικός στόχος της δράσης αυτής είναι η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών /τριών του νηπιαγωγείου και η υιοθέτηση κατάλληλων στάσεων συμπεριφοράς και αντιλήψεων (η συνεργασία, ο σεβασμός στον άλλο, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα , η μη βίαιη επίλυση των συγκρούσεων, η έκφραση των συναισθημάτων μας και των αναγκών με αποδεκτό και ασφαλή τρόπο) . Αυτές οι δεξιότητες είναι απαραίτητες στη σύγχρονη εποχή μας και στον αυριανό πολίτη του 21ου αιώνα ώστε να εξελίξει και περιφρουρήσει την πολύπλευρη κοινωνική και ψυχολογική υπόστασή του.

Ευχαριστούμε θερμά τις Ειδικές Ψυχολόγους κα. Κατσούδα Δέσποινα και κα. Γέρου Έφη για την εξαιρετική τους  παρουσίαση!