Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο!

Το ταξίδι μας στα Αγγλικά ξεκινάει και φέτος στο Νηπιαγωγείο με την Mrs Zenia!

Η πρώτη επαφή των παιδιών με τα αγγλικά έγινε μέσα από δημιουργικές κι ευχάριστες δραστηριότητες, ώστε να αφομοιώσουν αρχικά το όνομά τους, τα χρώματα και τα καιρικά φαινόμενα με παιχνίδια και τραγούδια. Και κάπως έτσι ξεκινάει και αυτό το ταξίδι…Let’s do this!IMG 3541IMG 3542IMG 3544IMG 3552IMG 3504IMG 3508 1

 

Τον Νοέμβρη με δροσιές θα μαζέψουμε ελιές!

Θεωρητικά ο μήνας σποράς είναι ο Οκτώβρης, καθώς η γη μαλακώνει από τις βροχές. Λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας όμως, η κατάλληλη περίοδος για σπορά φέτος είναι ο Νοέμβριος αφού οι βροχές τώρα άρχισαν. Έτσι και εμείς, αφού καλωσορίσαμε τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου μάθαμε για τους σπόρους, συζητήσαμε για το που μπορούμε να τους βρούμε αλλά και πώς μεταφέρονται στο τραπέζι μας. Χαρακτηριστικό του Νοέμβρη όμως είναι και η συγκομιδή ενός καρπού πολύ γνωστού σε όλους σας! Ένα αίνιγμα θα βοηθήσει να το μαντέψετε..

Δίνω γεύση στο φαΐ σου 
                                       βιταμίνες στο κορμί σου                                         
τη σαλάτα νοστιμίζω 
και υγεία σου χαρίζω.
Τι είμαι;

Η ΕΛΙΑ! 3d3e1b1c410ba823972636a069ff8248 XLΗ ελιά είναι ένα δέντρο που ευδοκιμεί στην Ελλάδα. Γνωστό από την αρχαιότητα είναι σύμβολο γνώσης, σοφίας και αφθονίας. Αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με έθιμα και παραδόσεις. Η ανθοφορία του δέντρου γίνεται στα τέλη της άνοιξης και η συγκομιδή της ξεκινά τον Νοέμβριο. Στο πλαίσιο αυτής της διαθεματικής προσέγγισης, οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας παρατήρησαν τα κλαδιά από την ελιά της αυλής μας, έμαθαν για τα στάδια συλλογής του καρπού και παραγωγής του λαδιού και με τα μικρά χεράκια τους έφτιαξαν ελιόψωμα!

photo output

photo output2

IMG 3362photo output1PhotoRoom 20231110 153800

 

 

 

 

 

 

 

”Πατρίδα τα λιοτρίβια σου δουλεύουν νύχτα μέρα

με του λαδιού τη μυρωδιά γεμίζουν τον αέρα.

Κι είν’ οι ελιές Πατρίδα μου δέντρα ευλογημένα

που στέκονται στον άνεμο με τα κλαδιά απλωμένα..”

                                                              Ιωάννης Πολέμης 

Ομορφαίνουμε την αυλή μας, ομορφαίνουμε τη ζωή μας!

Τις τελευταίες ημέρες η αυλή μας άλλαξε όψη! Το παιχνίδι των μαθητών μας εμπλουτίστηκε με χρώματα, μπάλες, μπασκέτες, τέρματα, ομαδικά και επιδαπέδια παιχνίδια. Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας αισθάνονται την ανάγκη να πουν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους γονείς που ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες του σχολείου και αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο, κόπο και χρήματα. Οι εκπαιδευτικοί πήραν την πρωτοβουλία αλλά οι γονείς ήταν αυτοί που την έκαναν πράξη. Στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η κοινωνία μας είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν ανιδιοτελώς. Είμαστε σίγουροι ότι μικρά θαύματα συντελούνται στις καρδιές και στις ζωές των παιδιών όταν τα πρότυπα που βλέπουν μπροστά τους είναι αυτά της προσφοράς και της συνεργασίας!

thumbnail IMG 3282thumbnail IMG 3283thumbnail IMG 3300thumbnail IMG 3303thumbnail IMG 3304

thumbnail IMG 3280IMG 3386

IMG 3390