Επίσκεψη στην Α΄Δημοτικού (Ομαλή Μετάβαση)

Ιούν 201922

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Τα μεγάλα μας νήπια πολύ καμαρώνουν που αποφοίτησαν από το Νηπιαγωγείο, έχοντας ήδη γραφτεί στην Πρώτη Δημοτικού.  Γι αυτό και αποφασίσαμε να πάρουμε μια μικρή γεύση από την ατμόσφαιρα της Α΄Τάξης.  Ξεφυλλίσαμε, λοιπόν,  τα βιβλία της Γλώσσας, των Μαθηματικών και της Μελέτης Περιβάλλοντος γνωρίζοντας και την παρέα των παιδιών που συντροφεύουν τα βιβλία. Παίξαμε μερικά από τα παιχνίδια των βιβλίων, διαβάσαμε ιστοριούλες και ποιηματάκια, μαντεύοντας γράμματα και προσπαθώντας να διαβάσουμε αλλά και να δημιουργήσουμε συλλαβές. Μετρήσαμε αντικείμενα, υπολογίσαμε ποσότητες και αναγνωρίσαμε αριθμούς στο βιβλίο των Μαθηματικών, ετοιμάσαμε ερωτήσεις που θα υποβάλλαμε στη δασκάλα και στους μαθητές, καθώς επίσης φτιάξαμε και ζωγραφιές που θα τις χαρίζαμε στη δασκάλα.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Α1 Τμήμα, όπου οι μαθητές και η κυρία Μελίνα, η δασκάλα, μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά. Είδαμε την τάξη, τα θρανία, τις τσάντες των παιδιών, τους τοίχους και πώς ήταν στολισμένοι με έργα των μαθητών, με αριθμούς και καρτέλες γραμμάτων και συλλαβών, με σύμφωνα και με φωνήεντα, προκαλώντας τα νήπια να τα διαβάσουν. Έλυσαν όλες τις απορίες μας, απαντώντας στις ερωτήσεις μας, διαβάσαμε και το αγαπημένο μας “Παπί με το πανί”, το οποίο ήδη γνώριζαν να τραγουδούν (όπως επίσης γνώριζαν και άλλα τραγουδάκια από το βιβλίο της Γλώσσας) και στο τέλος χαρίσαμε στην κυρία Μελίνα τις ζωγραφιές μας. Μάλιστα, μερικά νήπια έγραψαν, χωρίς βοήθεια, μόνα τους “Κυρία Μελίνα σ’ αγαπώ”, γεγονός που την συγκίνησε πολύ!

     

Στο τέλος, αφού ευχαριστήσαμε τη δασκάλα και τους μαθητές της Πρώτης, κάναμε μια περιήγηση στους χώρους του Δημοτικού. Είδαμε τις τουαλέτες, περάσαμε έξω από τις υπόλοιπες τάξεις αλλά ανεβήκαμε και στον πάνω όροφο όπου επισκεφτήκαμε και την Δ΄Τάξη έπειτα από πρόσκληση του δασκάλου της, του κυρίου Γιώργου. Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πώς είναι μέσα και μια τάξη μεγαλύτερων παιδιών. Μάλιστα εντύπωση έκανε στα νήπια ο προτζέκτορας, ο οποίος έδειχνε στον πίνακα μια σελίδα βιβλίου από τη Γλώσσα κι εκείνα προσπαθούσαν να αναγνωρίσουν γράμματα και μικρές λέξεις!

  

Είδαμε επιπλέον από εκεί ψηλά το ταρατσάκι και τη βουκαμβίλια που στολίζει μια γωνιά του σχολείου. Κατεβαίνοντας δε, την προσοχή τους τράβηξαν τα μετάλλια που είχε κερδίσει το Δημοτικό σχολείο σε αγώνες.

Αργότερα, όταν επιστρέψαμε στην τάξη μας, συζητήσαμε τις εντυπώσεις μας από αυτή την επίσκεψη.

Συμπέρασμα: σχεδόν όλα ανυπομονούν να έρθει ο… Σεπτέμβρης!

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη στην Α΄Δημοτικού (Ομαλή Μετάβαση)    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων