Για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών…

Ιαν 202430

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εκκλησιασμός του σχολείου μας στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας μέσα σε μια πραγματικά κατανυκτική ατμόσφαιρα γεμάτη ουράνιες μελωδίες και μοσχοβολιές από λιβάνι.

20240130 091420

20240130 092811

20240215 095015

 

Μερικά αποφθέγματα των Τριών Ιεραρχών μας…

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

«Οι γονείς που έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους πρέπει να φροντίζουν ώστε αυτά να μορφώνονται»

«Είναι αποτελεσματικότερη η παιδαγωγία που γίνεται με λογικό και ήπιο τρόπο, παρά εκείνη που έχει ως αιτία της το θυμό και την οργή»

«Να χρησιμοποιείς τα βιβλία, όπως η μέλισσα τα άνθη. Γιατί εκείνη δεν πηγαίνει σε όλα τα άνθη και σε αυτά που πηγαίνει, τρυγάει από το καθένα μόνο ό,τι της είναι χρήσιμο»

«Όπως δεν τρώμε βλαβερές και επικίνδυνες τροφές, έτσι δεν πρέπει να διαβάζουμε ακατάλληλα βιβλία, που καταστρέφουν την ψυχή»

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

«Όποιος επιπλήττει τους νέους χωρίς συγχρόνως να τους παρηγορεί, τους κάνει σκληρότερους. Διότι δεν μπορούν να σηκώσουν το φορτίο των συνεχών ελέγχων (επιπλήξεων) και γι’ αυτό αμέσως και με βιαιότητα αντιδρούν. Για να προλάβουμε λοιπόν τους πόνους που προκαλούν οι έλεγχοι, πρέπει να τους συνοδεύουμε με λόγια καλοσύνης»

«Δεν είναι άλλη η αιτία διαστροφής των παιδιών, παρά μόνον η μανία των γονιών για τα βιοτικά προβλήματα. Επειδή δηλαδή αποβλέπουν μόνο σ’ αυτά και θεωρούν κατώτερα τα πνευματικά προβλήματα των παιδιών, παραμελούν τα παιδιά τους και τη ψυχική τους καλλιέργεια»

 

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ

«Σε καμιά περίπτωση της ζωής σου να μην κάνεις φίλο τον άνθρωπο τον πονηρό»

«Τη γλώσσα σου καλό είναι να τη συγκρατείς γιατί εύκολα κάνει ζημιά, και όσο ευκολότερα κινείται τόσο μικρότερο είναι το κέρδος της»

 

Ας στέκονται παντοτινά ως πνευματικοί φάροι στη ζωή μας και η χάρη Τους ας μας διαφωτίζει και ας καθοδηγεί το έργο μας!

Χρόνια πολλά!!!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών…    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

ΙστορικόΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων