«Εξερευνώντας» το διάστημα…

Μαρ 201831

Με οδηγό τον χαρταετό του Βασίλη, ο οποίος την Καθαρή Δευτέρα «ανέβηκε μέχρι το διάστημα», όπως μας δήλωσε περήφανος, ταξιδέψαμε κι εμείς μαζί του! Φτιάξαμε όμως τα δικά μας διαστημόπλοια επειδή δεν μπορούσαμε να ανεβούμε όλοι επάνω στον χαρταετό!!!!!

  

Έτσι, γνωρίσαμε από κοντά και τους πλανήτες! Συγκρίναμε τα μεγέθη τους, τους βάλαμε στη σειρά, μάθαμε τα ονόματά τους με πεζά και με κεφαλαία γράμματα, βοηθήσαμε (παίζοντας επιτραπέζιο παιχνίδι) και έναν αστροναύτη να φτάσει με ασφάλεια στη Γη επειδή είχε χαθεί ο καημένος…

   

Επίσης ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε βιβλία και αφίσα για το διάστημα

        

Αλλά περισσότερο από όλα, το διάστημα μας ενέπνευσε να φτιάξουμε και το ημερολόγιό μας, το οποίο ονομάσαμε «Το ημερολόγιο του Διαστήματος»!

            

           

      

Χρωματίσαμε το εξώφυλλο και γράψαμε τον τίτλο, γράψαμε τους αριθμούς στα κουτάκια και τα ονόματα των μηνών και των πλανητών σε κάθε φύλλο, χρωματίσαμε και τις εικόνες, βάλαμε και σπιράλ για να γυρίζουν εύκολα οι σελίδες και το ημερολόγιό μας είναι έτοιμο!

Ένα μεγάλο μπράβο στη μικρούλα Μελίνα για την πραγματικά πρωτότυπη ιδέα της δημιουργίας του, την οποία ιδέα  όλοι οι συμμαθητές της «αγκάλιασαν» και υποστήριξαν με ενθουσιασμό και υλοποιώντας την ακούραστα μέχρι το τέλος !

Αφήστε μια απάντηση

ΑρχείοTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων