Στην Πρώτη Δημοτικού…

Ιούν 201713

Στο πλαίσιο της “Ομαλής Μετάβασης” στο Δημοτικό, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στα δυο τμήματα της Πρώτης.

Φυσικά, όλη τη χρονιά συνεργαζόμαστε με το Δημοτικό με κάθε αφορμή και ευκαιρία, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε κάποιες τάξεις αλλά και δεχόμενοι επισκέψεις των μαθητών του Δημοτικού, αλλά χθες είχαμε την ευτυχία να δούμε από κοντά τους μαθητές και την  Πρώτη τάξη και να ζήσουμε κάποιες κοινές στιγμές μαζί τους ως… “συμμαθητές” τους!

Χωριστήκαμε σε δυο τμήματα κι εμείς (Α1 και Α2!), ώστε να επισκεφτούμε τα αντίστοιχα τμήματα της Πρώτης, ετοιμάσαμε τις ερωτήσεις που θα θέταμε στους μαθητές και στις δασκάλες τους, φτιάξαμε ζωγραφιές για να τις προσφέρουμε στις δασκάλες, ξεφυλλίσαμε τα βιβλία της Πρώτης αλλά και διαβάσαμε ιστοριούλες, ποιηματάκια και προτασούλες από το βιβλίο της Γλώσσας, παίξαμε μαθηματικά παιχνίδια με αφορμή το βιβλίο των Μαθηματικών και ετοιμάσαμε να τους “διαβάσουμε” το Παπί από το Α Τεύχος της Γλώσσας, το οποίο άρεσε πάρα πολύ στα παιδιά. Μερικά ήξεραν ήδη απέξω τις ιστοριούλες του βιβλίου επειδή είχαν μεγαλύτερα αδέλφια και τα μάθαιναν από αυτά!

Τέλος, κατασκευάσαμε τα κουτιά της “Δικής μας Αλφαβήτας” μέσα στα οποία τοποθετήσαμε καρτέλες με λέξεις που αντιγράφαμε και οι οποίες έχουν αρχικό ένα από τα 24 γράμματα!

Φωτογραφία6689  Φωτογραφία6712  Φωτογραφία6713  Φωτογραφία6728

Και πανέτοιμοι πλέον, χωρισμένοι στα δύο τμήματα, κρατώντας τα κουτιά της “Δικής μας Αλφαβήτας”, τις ζωγραφιές αλλά και τις ερωτήσεις μας, ξεκινήσαμε για τη  Πρώτη!

Φωτογραφία6711

Μέσα στις τάξεις τους μας υποδέχτηκαν πρόσχαρα οι μαθητές με τις δασκάλες τους, την κυρία Νάγια του Α1 και την κυρία Ειρήνη του Α2.

Φωτογραφία6717  Φωτογραφία6715  Φωτογραφία6716  Φωτογραφία6718

Τους υποβάλαμε τις ερωτήσεις μας, μάς έδειξαν τις τσάντες τους, τα βιβλία, τα τετράδια, τις κασετίνες τους, τραγουδήσαμε όλοι μαζί και στο τέλος διαβάσαμε και το αγαπημένο μας “Παπί που ‘χε χάσει ένα Πι…”

Φωτογραφία6722

Και πριν φύγουμε, χαρίσαμε στις δασκάλες τις ζωγραφιές μας και τους δώσαμε να διαβάσουν τις λεξούλες από τα κουτιά της” Δικής μας Αλφαβήτας”!

Φωτογραφία6723  Φωτογραφία6724  Φωτογραφία6725  Φωτογραφία6726

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στην Πρώτη Δημοτικού…    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων