Θα πάω στο Δημοτικό, στο “μεγάλο” το σχολειό! (Τμήμα Ολοήμερο)

Μάι 201620

Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και εμείς οι μικροί  μαθητές σε λίγο καιρό θα αφήσουμε πλέον το νηπιαγωγείο για να πάμε  στο “μεγάλο σχολείο”, το Δημοτικό!

Ήδη αρχίζουμε να φανταζόμαστε την επόμενη σχολική χρονιά και τη φοίτησή μας εκεί. Οι απορίες μας πολλές, όσα και τα συναισθήματά μας…

Φυσικά, όσοι έχουμε μεγαλύτερα αδέλφια, έχουμε μια εικόνα του πώς είναι να είσαι μαθητής του Δημοτικού. Τα υπόλοιπα παιδιά όμως βασίζονται στις εντυπώσεις των άλλων. Και η φαντασία μας φυσικά, συμπληρώνει όλα τα υπόλοιπα…

Για αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να σχημαστίσουμε από κοντά, από πρώτο χέρι, την εικόνα του “μεγάλου αυτού σχολειού”, ώστε να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια τον χώρο που θα μας φιλοξενήσει τα επόμενα έξι χρόνια…

Με οδηγό μας λοιπόν την περιέργεια αλλά και την αγάπη μας να μάθουμε καινούρια πράγματα, επισκεφθήκαμε σήμερα και τα δυο τμήματα της Πρώτης Τάξης, αφού πρώτα χωριστήκαμε κι εμείς σε δύο τμήματα, Α1 και Α2 αντίστοιχα.

Μας υποδέχτηκε ο κύριος Διευθυντής, ο οποίος μας μίλησε εγκάρδια και στη συνέχεια οι δυο Δάσκαλοι της Πρώτης, ο κύριος Αντώνης και ο κύριος Γιώργος, οι οποίοι μας έβαλαν να καθίσουμε στα θρανία μαζί με τους μαθητές τους.

Μας έδειξαν την τάξη και τους χώρους της, κάναμε πολλές ερωτήσεις, στις οποίες μας απάντησαν με μεγάλη προθυμία και ειλικρίνεια, μας έδειξαν τα βιβλία τους, τα οποία θα έχουμε κι εμείς την επόμενη χρονιά, καθώς επίσης και τα τετράδια στα οποία γράφουν…

Φωτογραφία4500  Φωτογραφία4501  Φωτογραφία4502  Φωτογραφία4503

Φωτογραφία4504  Φωτογραφία4505  Φωτογραφία4506  Φωτογραφία4508

Παίξαμε στο μεγάλο αριθμητήριο…

Φωτογραφία4507

Παρακολουθήσαμε τους μαθητές να διαβάζουν ένα κείμενο στον διαδραστικό πίνακα και μας άρεσε πολύ, καθώς φανταστήκαμε πως κι εμείς θα μπορούμε να διαβάζουμε τόσο καλά σε λίγους μήνες, αν και… ήδη γνωρίζουμε από τώρα που είμαστε νηπιαγωγάκια τα γράμματα και τους αριθμούς, καθώς επίσης και συλλαβές αλλά και μικρές ή μεγαλύτερες λέξεις!!!. Μάλιστα, μερικοί συμμαθητές μας μπορούν επίσης και να διαβάζουν!!! Και, για να δείξουμε κι εμείς πως μπορούμε να διαβάζουμε από τώρα, διαβάσαμε στον πίνακα το ποιηματάκι “Το παπί” από το Α τεύχος του βιβλίου της Γλώσσας. Επιπλέον, στο Α1 παίξαμε και λεξοπαιχνίδια, αφού χωριστήκαμε σε δυο ομάδες, προσπαθώντας να μαντέψουμε, γρηγορότερα η μια από την άλλη, λέξεις και γράμμματα!!

Φωτογραφία4511 Φωτογραφία4513  Φωτογραφία4514 Φωτογραφία4515

Στη συνέχεια γράψαμε τα ονόματά μας στον πίνακα…

Φωτογραφία4518  Φωτογραφία4519  Φωτογραφία4521  Φωτογραφία4522

Και η επίσκεψή μας έκλεισε με τα τραγούδια:

“Αν όλα τα παιδιά της Γης”  και …

Φωτογραφία4509  Φωτογραφία4510  Φωτογραφία4526

Και  ΤΟ ΠΑΠΙ! (Βίντεο)

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Αντώνη και τον κύριο Γιώργο για τη φιλοξενία τους, καθώς επίσης και τους μαθητές της Πρώτης τάξης, με τους οποίους γίναμε για λίγο “συμμαθητές”, αφού μοιραστήκαμε μαζί τους τα θρανία, τα βιβλία και τα τετράδιά τους και την συνεργασία τους!

 

 

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θα πάω στο Δημοτικό, στο “μεγάλο” το σχολειό! (Τμήμα Ολοήμερο)    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων