Όταν η διαχείριση απορριμμάτων γίνεται παιχνίδι!

Φεβ 201417

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούμε φέτος για την ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων, πραγματοποιήθηκε πληθώρα διαθεματικών δραστηριοτήτων, μέσω των οποίων τα παιδιά βιωματικά ομαδοποίησαν τα υλικά που ανακυκλώνονται σε αντιδιαστολή με τα υπόλοιπα σκουπίδια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνέχεια, αφού διαβάσαμε το «Βρωμοχώρι», το κλασικό πλεόν αφήγημα της Σοφίας Ζαραμπούκα (Εκδόσεις Κέδρος), αποφασίσαμε να δραματοποιήσουμε τις περιπέτειες των παιδιών του φαντασιακού αυτού χωριού!

bromohori

Έτσι, με τη βοήθεια των απορριμάττων που είχαμε συλλέξει τις τελευταίες μέρες, μετατρέψαμε την τάξη μας σε «Βρωμοχώρι», βάλαμε μουσική και βαλθήκαμε, όχι μόνο να την μετατρέψουμε σε «Καθαροχώρι», αλλά και να τοποθετήσουμε το κάθε λογής απόρριμμα στο σωστό κουτί, διαβάζοντας τις οικείες πλέον λέξεις, καθώς τις είχαμε προηγούμενως γράψει: «χαρτί», «γυαλί», «πλαστικό» και «χαρτί»!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

από κάτω από: δραστηριότητες, υλοποίηση προγραμμάτων| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όταν η διαχείριση απορριμμάτων γίνεται παιχνίδι!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων