Η γνωριμία μας με την αλκυόνη, το γοητευτικό θαλασσοπούλι!

Ιαν 201430

Στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούμε με τίτλο «Η κυρά-Μυθολογία μας μαθαίνει για τη φύση και τον άνθρωπο», ανακαλύψαμε για τον αρχαίο ελληνικό μύθο της Αλκυόνης, κόρης του Αιόλου και συζύγου του Κύηκα, την οποία μεταμόρφωσαν η Ήρα και ο Δίας στο πανέμορφο αυτό πτηνό, που ξεχωρίζει, καθώς γεννά τα αυγά του μες στο καταχείμωνο.

Alcedo_atthis

Αφού μάθαμε σχετικά με τις συνήθειες του ζωηρόχρωμου αυτού πουλιού, την βοηθήσαμε να μοιράσει ψαράκια για να φάει αυτή και η φίλοι της (μαθηματικά: η έννοια της διαίρεσης), ψάξαμε να βρούμε λεξούλες με την ίδια κατάληξη της λέξης: «αλκυόνα» (γλώσσα: φωνολογική επίγνωση), διαβάσαμε για την ιστορία της και παίξαμε με κρυπτόλεξα που μιλούν για εκείνη (ανάγνωση)!

alkyoni3

 

Δεν μείναμε όμως εκεί! Κατασκευάσαμε τη δική μας αλκυόνη, με χαρτί κάνσον, τέμπερες και πινέλα, ανακυκλώνοντας παράλληλα άχρηστα υλικά (ρολά από χαρτί) και τη χρησιμοποιήσαμε για να δραματοποιήσουμε το ταξίδι της και το ζευγάρωμά της (αισθητική αγωγή: εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι-δραματοποίηση)!

alkyonhxcf

 

Την αλκυόνη-κουκλίτσα την πήραμε και στο σπίτι!

alkyones sth fwlia

Τα αγοράκια-αλκυόνες μέσα στη φωλιά!

 

από κάτω από: δραστηριότητες, υλοποίηση προγραμμάτων| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η γνωριμία μας με την αλκυόνη, το γοητευτικό θαλασσοπούλι!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων