WE ARE STARS- The Rainbow of Me

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία E-TWINNING 2023-2024, WE ARE STARS 2023-2024 | , στις 13-01-2024

Το ουράνιο τόξο για τον εαυτό του ετοίμασε κάθε παιδί απαντώντας  με προσοχή και υπευθυνότητα σε ερωτήσεις για τα χαρακτηριστικά και τις προσωπικές προτιμήσεις του σε διάφορα αντικείμενα και καταστάσεις. Στο τέλος της χρωματικής αποτύπωσης των απαντήσεων των παιδιών, δημιουργήθηκαν ζευγάρια για την σύγκριση και τη συζήτηση μεταξύ τους για ομοιότητες και διαφορές και κυρίως για την κατανόηση της μοναδικής προσωπικότητας του καθενός.

Δείτε τις προσπάθειες των παιδιών:

WE ARE STARS- My portrait with SYMMETRY

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 13-01-2024

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου “WE ARE STARS” στο οποίο συμμετέχουμε έπρεπε να φιλοτεχνήσουμε το πορτρέτο μας. Τα παιδιά το δημιούργησαν με τη βοήθεια της ΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ για να μπορέσουν να τοποθετήσουν όλα τα στοιχεία του προσώπου στη σωστή θέση. Έντονη δραστηριοποίηση από τα παιδιά και στοχευμένα αποτελέσματα!

Δείτε την προσπάθεια των παιδιών στο παρακάτω βίντεο:

Υιοθετούμε ένα ελατάκι!!!

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 13-01-2024

Ένα μικρό ελατάκι έφτασε στο νηπιαγωγείο μας στις 20 Δεκεμβρίου για τις ανάγκες της γιορτής των Χριστουγέννων, οπότε και στο τέλος της γιορτής τα παιδιά με τους γονείς τους το στόλισαν και στη συνέχεια όλοι μαζί μαζευτήκαμε γύρω από το ελατάκι και ψάλαμε τα κάλαντα. Υπέροχες στιγμές για εμάς αλλά και “δόξα” για το ελατάκι!

Η γιορτή όμως, τελείωσε και το ελατάκι απέμεινε στη γλάστρα…..

Οι νηπιαγωγοί συζητήσαμε με τα παιδιά για την τύχη του μικρού δέντρου και συναποφασίσαμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να το φυτέψουμε στη γη για να το κρατήσουμε κοντά μας, να το φροντίσουμε, να το δούμε να μεγαλώνει……να το ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ!!!

Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας ήρθαν την επόμενη μέρα στο σχολείο μας και φύτεψαν το δεντράκι μαζί με τα παιδιά. Στο τέλος, μαζευτήκαμε και πάλι γύρω από το ελατάκι και τραγουδήσαμε τραγούδια για να το καλωσορίσουμε στην αυλή μας.

Ευχαριστούμε ολόθερμα το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας για την αμέριστη υποστήριξή του στις δράσεις μας!

2

2.2

2.1

Γιορτή Χριστουγέννων, 20-12-2023

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 13-01-2024

Φέτος για πρώτη φορά αποφασίσαμε να βγούμε από τις τάξεις μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις και τα ταλέντα μας για να κάνουμε γιορτή όλοι μαζί. Το καταφέραμε στον αύλειο χώρο του σχολείου μας όπου έλαβε χώρα η γιορτή των Χριστουγέννων που φέτος διαπραγματευόταν την έννοια της Αγάπης, δηλαδή, την έννοια των Χριστουγέννων. Τα όμορφα παιδάκια μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για μια υπέροχη γιορτή παρουσία των οικογενειών τους και του συνόλου των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

IMG 53b121a26905670cbe294f8e081712a7 V

 

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 13-01-2024

Στις 17 Νοεμβρίου 2023 γιορτάσαμε την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου με ποικίλες δραστηριότητες μέσα στις τάξεις του νηπιαγωγείου μας. Στη συνέχεια, βγήκαμε με τα παιδιά στην αυλή του σχολείου και ζωγραφίσαμε στον τοίχο “δυό καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση”.

Politexnio

Ελιά, το ευλογημένο δέντρο

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 13-01-2024

Νοέμβριος και ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τις ελιές από τα δέντρα της αυλής του σχολείου μας. Εθελοντές γονείς ήρθαν και μας έδειξαν τον τρόπο που μαζεύονται οι ελιές  και στη συνέχεια ενέπλεξαν όλα τα παιδιά στη διαδικασία συγκομιδής της ελιάς. Εντυπωσιακή εμπειρία για τα παιδιά μας…..ευχαριστούμε!!!

Colorful Photographic Diverse Women Fashion Photo Collage

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση