Έκθεση ζωγραφικής Γ. Τζιόκα

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 11-04-2023

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2023 τα δυο τμήματα του νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν την έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου Γεωργίου Τζιόκα στην Αστική Σχολή Κατερίνης. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τη συνδρομή του ίδιου του ζωγράφου όπως κυνήγι θησαυρού, σύνθεση παζλ, “ανάγνωση” πινάκων ζωγραφικής και δικές μας δημιουργίες εμπνευσμένες από τους πίνακες που θαυμάσαμε στην έκθεση.

Παράλληλα, στο ίδιο κτήριο είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς από τη δημιουργό της κ. Ξανθοπούλου η οποία με μεγάλη προθυμία ενημέρωσε τα παιδιά για τις παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς!

Ταΐστρες για τα πουλιά

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 11-04-2023

Στα πλαίσια της βελτίωσης της ποιότητας της συνεργασίας του σχολείου μας με την οικογένεια, καλέσαμε τους γονείς στο νηπιαγωγείο για να δημιουργήσουμε μαζί ταΐστρες για τα πουλιά. Η δραστηριότητα αυτή προκύπτει από τη συμμετοχή μας στο etwinning “Earth is our home-Let’s ptotect it!” και μας έδωσε ακόμη μια ευκαιρία για ενεργή εμπλοκή των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το αποτέλεσμα ήταν να πραγματοποιηθεί η δραστηριότητα μέσα σε κλίμα ευφορίας και ενθουσιασμού τόσο από τους γονείς όσο και από τους μικρούς μας μαθητές.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη δραστηριότητα:

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 01-04-2023

“Earth is our home – Let’s protect it”

Στα πλαίσια του etwinning έργου “Earth is our home – Let’s protect it” στο οποίο συμμετέχει το 1ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας, δημιουργήσαμε ένα βίντεο με καταγραφές μηνυμάτων των παιδιών για τη σωτηρία της γης μέσα από την αλλαγή στον τρόπο ζωής μας αλλά και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Οι καταγραφές των μηνυμάτων έγιναν με την εφαρμογή chatterkid και στη συνέχεια δημιουργήσαμε το παρακάτω βίντεο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την προσπάθειά τους!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση