0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 22-02-2023

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τούτο ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α΄109).

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. πρωτ.  53128/Δ1/2020 (Β 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους , σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4704/2020 (Α’ 133). Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-24, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2019 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις προνηπίων που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του έτους αυτού..

Για τα νήπια που θα εγγραφούν για να φοιτήσουν στο δημοτικό η διεύθυνση του νηπιαγωγείου θα παραδώσει στους γονείς βεβαιώσεις φοίτησης των παιδιών που θα χρησιμοποιηθούν για τη διαδικασία εγγραφής τους στην Α’ τάξη του δημοτικού. Οι βεβαιώσεις θα δοθούν πριν την έναρξη των εγγραφών ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά από την πρώτη ημέρα έναρξης της διαδικασίας.

 

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 22-02-2023

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ξεκίνησε το πρόγραμμα  συναντήσεων των γονέων του νηπιαγωγείου μας με ειδικούς επιστήμονες για περαιτέρω επιμόρφωση στα θέματα που  οι γονείς δήλωσαν ως τα πλέον σημαντικά για τους ίδιους.

Η πρώτη μας συνάντηση έγινε με εισηγήτρια την παιδοψυχίατρο κ. Κατερίνα Δεμερτζή και με θέμα: “Σχέσεις μέσα στην οικογένεια-Σχέσεις μεταξύ παιδιών”. Την εισήγηση της παιδοψυχιάτρου παρακολούθησαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας οι οποίοι στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν προβληματισμούς και να ανταλλάξουν απόψεις με την ειδικό αλλά και μεταξύ τους.

2e3e

Στο τέλος της συνάντησης οι εμπλεκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις εντυπώσεις τους σε κλίμα ομαδικότητας και αποδοχής απολαμβάνοντας ροφήματα και εδέσματα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νηπιαγωγείου.

4e

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη συνάντηση την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 5:30΄το απόγευμα με τη λογοθεραπεύτρια του ΚΕΔΑΣΥ κ. Κατερίνα Ντελήμπαλντα.

Για τις λεπτομέρειες της επόμενης επιμορφωτικής συνάντησης θα υπάρξει ανακοίνωση σε εύλογο χρόνο.

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 18-02-2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς,

είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ξεκινά το πρόγραμμα επιμόρφωσης γονέων του 6ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης με εισηγήτρια την παιδοψυχίατρο κ. Κατερίνα Δεμερτζή με θέμα:

«Σχέσεις μέσα στην οικογένεια-Σχέσεις παιδιών»

Η επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17:30΄το απόγευμα στο χώρο του νηπιαγωγείου μας.

Το συγκεκριμένο θέμα που αφορά την πρώτη επιμορφωτική συνάντηση είναι αυτά που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις από τους ίδιους τους γονείς.

Η συνάντηση που είναι η πρώτη από μια σειρά 5 συνολικά συναντήσεων πραγματοποιείται στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2022-2023 με τίτλο: “Σχολείο και σπίτι μαζί, για το παιδί”.

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νηπιαγωγείο μας επελέγησαν με βάση  τις δηλώσεις των γονέων και αφορούν εισηγήσεις από:

Παιδοψυχίατρο

Λογοθεραπεύτρια

Ψυχολόγο

Εργοθεραπεύτρια

Κοινωνική λειτουργό

Για το πρόγραμμα των συναντήσεων θα σας ενημερώνουμε κάθε φορά δια ζώσης, μέσω του blog του σχολείου αλλά και μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Σε περίπτωση που το ενδιαφέρον σας είναι μεγαλύτερο τότε θα προστεθούν και άλλες επιμορφωτικές συναντήσεις.

Καλή αρχή σε όλους!

8ο Συνέδριο E-twinning, 17-19 Φεβρουαρίου 2023

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 18-02-2023

Παρουσίαση του etwinning  STEAM-WOMAN UNIVERSE

Στο 8ο Συνέδριο του etwinning που διεξάγεται από 17 έως 19 Φεβρουαρίου στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου STEAM-WOMAN UNIVERSE που εκπόνησε το νηπιαγωγείο μας και βραβεύτηκε με ετικέτα ποιότητας κατά την σχολική χρονιά 2022-2023. Το έργο διαπραγματευόταν την κατάρριψη των έμφυλων στερεοτύπων στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και εκπονήθηκε με μεγάλη επιτυχία από νηπιαγωγεία σε 8 χώρες της Ευρώπης.

οθόνης 2022 03 29 210316

Τσικνοπέμπτη

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 18-02-2023

 

 

DSC00561

Το νηπιαγωγείο μας γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη με πολύ κέφι και χαρά.

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης του νηπιαγωγείου μας για τη βελτίωση της συνεργασίας σχολείου-γονέων το Διδακτικό Προσωπικό του σχολείου σε συνεργασία με το  Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οργάνωσε εκδήλωση για το καθιερωμένο “τσίκνισμα” ψήνοντας σουβλάκια για όλα τα παιδιά.

Χάρηκαν τα παιδιά  την ηλιόλουστη ημέρα και απόλαυσαν τα σαντουιτσάκια τους στην αυλή.

 

tsiknopempti

Αποκριάτικος Χορός

0

Συγγραφέας: 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Χωρίς κατηγορία | , στις 08-02-2023

IMG acdee48043fabe3014d537d2b90110bd V

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση