Ιδιαίτερη χαρά και τιμή γ η επίσκεψη της κυρίας Κυριακής Τσαγκάρη Χατζηγεωργίου. Η παρουσία στην πόλη μας έγινε εφικτή, μετά από πρόσκληση του 4ου νηπιαγωγείου και έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου. Γεννήθηκε στην Επτακώμη Καρπασίας, στην κατεχόμενη Κύπρο. Μίλησε με παραστατικό λόγο για την εισβολή, την κατοχή, τον εγκλωβισμό και την προσφυγιά στην ίδια της την πατρίδα. Στις τέσσερις ημέρες της παραμονής επισκέφθηκε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Καρδίτσας και του Μουζακίου. Με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό οι παρουσιάσεις καθήλωσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς ιδιάιτερα η παρουσίαση του Κυπριακού παραμυθού Η πολυμελής οικογένειά της, έχει ήρωα το μονάκριβο αδερφό της το Μηνά, που έδωσε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Αττίλα 1.
Μήνας: Μάιος 2025
: Η συμμετοχή μας στο UK Polar Network’s Antarctic Flag’ Competition 2024.
Σπουδαία νέα για το σχολείο μας! Η σημαία που δημιούργησαν οι μαθητές μας για τον διαγωνισμό του UK Polar Network για τον εορτασμό της Antarctica Day 2024 ,ταξίδεψε μέχρι την Ανταρκτική! Φωτογραφήθηκε μάλιστα στη θάλασσα Weddell, στο ερευνητικό σκάφος του Sir David Attenborough, από την υπεύθυνη επιστημονικών δεδομένων Petra Ten Hoopen! Σήμερα λάβαμε στο σχολείο μας τη φωτογραφία της σημαίας μας στην Ανταρκτική, μαζί με το επίσημο πιστοποιητικό συμμετοχής από το UK Polar Network! Είναι συγκινητικό να βλέπουμε το σχέδιο των μαθητών μας να ταξιδεύει τόσο μακριά και να φωτογραφίζεται στην παγωμένη ήπειρο! Ευχαριστούμε θερμά το UK Polar Network και όλους όσους το έκαναν πραγματικότητα!
Σχολεία απ’ όλο τον κόσμο δημιουργούν σημαίες για την Ανταρκτική, τιμώντας την Ημέρα της Ανταρκτικής την 1η Δεκεμβρίου, επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ανταρκτικής το 1959. Επιστήμονες που ταξιδεύουν στην Ανταρκτική τον Νοέμβριο και μένουν στο σταθμό Rotera Researh (ένας βρετανικός σταθμός στην Ανταρκτική ) αναλαμβάνουν να εκτυπώσουν και να φωτογραφίσουν αυτές τις σημαίες στους ερευνητικούς σταθμούς, με τα σχολεία να λαμβάνουν πιστοποιητικά συμμετοχής μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαΐου.
Η ενημέρωση μας για τον διαγωνισμό προωθήθηκε από το πρόγραμμα etwwinning : Environmental Education and Antarctica στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας με ιδρύτρια την Paula Maricato. Η σχολική μας μονάδα συμμετείχε επίσης στην συνεργατική σημαία για την Ανταρκτική η οποία δημιουργήθηκε συνεργατικά από όλους τους εταίρους μας.
Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα eTwinning “Environmental Education and Antarctica” αποδείχθηκε εξαιρετικά καρποφόρα, καθώς άνοιξε νέους ορίζοντες στην εκπαιδευτική μας προσέγγιση και έφερε την Ανταρκτική πιο κοντά στους μαθητές μας!
Antarctica Day 2024 : Η Σημαία μας στο Πλοίο του Sir David Attenborough