Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο νηπιαγωγείο μας, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, τον συγγραφέα του παραμυθιού “Σι Λόντε”, Μίλτο Πιστώφ. Περάσαμε μαζί όμορφες στιγμές καθώς μάς παρουσίασε το βιβλίο του και μάς έκανε να γελάσουμε πολύ με την όμορφη διάθεση και την θετική του ενέργεια. Για να τον ευχαριστήσουμε του χαρίσαμε μια όμορφη και παιχνιδιάρικη χειροτεχνία που φτιάξαμε όλοι μαζί και στο τέλος της ημέρας φτιάξαμε τους δικούς μας σελιδοδείκτες για να μη χάσουμε ποτέ την σελίδα στο βιβλίο μας!
Παρακάτω παρατίθεται η περίληψη του παραμυθιού.
“Κάπου στην Αφρική υπάρχει ένα μουσικό χωριό, το Αμπαγιόμι, όπου όλοι οι κάτοικοι παίζουν μουσική! Κάθε πρωί τον ρυθμό της ημέρας δίνει από την καλύβα της η γιαγιά Μάχα με το τύμπανό της.
Ωστόσο, ένα πρωινό το τύμπανο της γιαγιάς δεν ακούγεται. Οι κάτοικοι του χωριού αναστατώνονται, αφού δεν ξέρουν πώς να ζουν χωρίς ρυθμό. Αν και ο αρχηγός του χωριού στέλνει τους τρεις πιο γενναίους άντρες του να αναζητήσουν τη γιαγιά Μάχα, το μυστήριο θα λύσει η μικρή εγγονή της, η Σι Λόντε.
Σε μια συναρπαστική διαδρομή μέσα στη ζούγκλα, θα περάσει πρώτα από το χωριό με τους γορίλλες, θα συναντηθεί με το πιο άγριο λιοντάρι και, έστω για μια στιγμή, θα ξαναβρεθεί με τη γιαγιά της, κατορθώνοντας να επαναφέρει τη μουσική στο χωριό.
Η απώλεια και ο δρόμος προς την αυτογνωσία ισορροπούν στην ιστορία αυτή, αναδεικνύοντας ως πιο ισχυρή δύναμη τη θέληση μέσα μας.”










