5 IΟΥΝΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Πριν λίγες μέρες οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος οργανώνοντας διάφορες δράσεις. Η ημέρα αυτή υπογραμμίζει το πόσο βασιζόμαστε όλοι στη φύση και στην υγεία του πλανήτη μας.

Η ποιότητα του νερού που πίνουμε, τα τρόφιμα που τρώμε και ο αέρας που αναπνέουμε, όλα εξαρτώνται από τη προστασία του φυσικού κόσμου.

Αλλά το περιβάλλον αντιμετωπίζει πρωτοφανείς κινδύνους, οι οποίοι προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Πολλά  είδη ζώων απειλούνται με εξαφάνιση.  Οι ωκεανοί είναι υπό πίεση. Η ατμοσφαιρική ρύπανση ολοένα και χειροτερεύει και  καταστρέφει την ανάπτυξη των παιδιών και προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Είναι καιρός να δράσουμε όλοι μας και να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση, κυρίως τα παιδιά. Παρακάτω διατίθενται κάποια εκπαιδευτικά video, τα οποία μπορείτε να δείτε και να σχολιάσετε με τα παιδιά, ένα τραγούδι για την ανακύκλωση καθώς και κάποιες δραστηριότητες.

Είναι η ώρα της φύσης!

Ας βοηθήσουμε όλοι, όπως μπορούμε!

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – O ΠΕΡΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

https://safeYouTube.net/w/54cK

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΑΝΝΑ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

https://safeYouTube.net/w/i6cK

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ

https://safeYouTube.net/w/GxcK

Παρακάτω ακολουθούν διάφορες γλωσσικές  δραστηριότητες, τις οποίες μπορείτε να δείτε και να υπολοιήσετε πατώντας ctrl+κλικ πάνω στον σύνδεσμο. Η πρώτη είναι μια δραστηριότητα αντιστοίχησης και η δεύτερη μια δραστηριότητα “σύρε και άφησε”.  Όταν τελειώσετε πατήστε “Finish” και  επιλέξτε “Check my answers”.

https://www.liveworksheets.com/kq785620jh

https://www.liveworksheets.com/zb789526sl

Τέλος, ακολουθεί ένα παιχνίδι ,στο οποίο διαχωρίζετε τα σκουπίδια στους ειδικούς κάδους. Μπαίνοντας στην εφαρμογή, γράφετε το όνομά σας και επιλέγετε “συνέχεια”. Η επιβράβευση-βαθμολογία φαίνεται αμέσως μόλις τελειώσετε τη διαλογή.

http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/1534

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!