Επέτειος του ΟΧΙ

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η τάξη μας ασχολήθηκε με την προετοιμασία της γιορτής μας και την έρευνα για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου.

Αφού διαβάσαμε το βιβλίο “Ειρήνη” της Σοφίας Ζαραμπούκα τα παιδιά σχολίασαν και σύγκριναν τον πόλεμο και την Ειρήνη. Ζωγράφισαν την αντίθεση αυτή και στη συνέχεια άκουσαν την ιστορία της 28ης Οκτωβρίου. Έμαθαν να γράφουν τη μικρή αλλά τόσο σημαντική λεξούλα ΟΧΙ και δημιουργήθηκε η ιστοριογραμμή.

Τα ποιήματα μοιράστηκαν και η τάξη μας γέμισε τραγούδια της Σοφίας Βέμπο. Κατασκευές και χειροτεχνίες στόλισαν την αίθουσα μας, ώσπου έφτασε η μέρα της γιορτής.

Η κυρία Σοφία μας έπαιξε στο κουκλοθέατρο την ιστορία της Φρόσως Χατογλου “το κανόνι της ειρήνης”.

Τα παιδιά στη συνέχεια παρουσίασαν τα ποιήματα τους και τραγούδησαν τραγούδια της εποχής.

Ακολούθησε θεατρικό παιχνίδι όπου τα παιδιά υποδύθηκαν χαρακτήρες του ’40 με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Μέρα διπλής γιορτής αυτή για τη Θεσσαλονίκη μας. Γιόρταζε και ο πολιούχος μας. Χρόνια πολλά και στους Δημήτρηδες της τάξης μας.