Παραλάβαμε τα δέντρα μας, ένα φράξο, 2 Χρυσοξυλιές και 1 πεύκο. Σε πρώτη φάση τα φυτεύουμε σε γλάστρες, στη συνέχεια θα τα βάλουμε στο χώμα
Μηνιαία αρχεία: Φεβρουάριος 2022
Πύραυλοι
Πως θα ταξιδέψουμε στο Διάστημα χωρίς πύραυλους ,….. έτσι φτιάξαμε τους δικούς μας
Ακούσαμε το τραγούδι zoom zoom we are going to the zoom στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών
Κυκλοφοριακή αγωγή
Τα παιδιά στέλνουν το μήνυμα τους σε όλους, οδηγούς και πεζούς, ώστε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια στους δρόμους.
Για να δείτε τα μηνύματα των παιδιών πατήστε στο βελάκι κάτω δεξιά και μετά πάνω στην εικόνα
Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη Γή
Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη Γη.
Το σχολείο μας συμμετέχει στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη Γη”
Ο ρόλος της φύτευσης της σχολικής αυλής δεν είναι απλά καλλωπιστικός . Είναι κατ’ ουσία «παιδευτικός». Όλοι μαζί «παράγουμε» και «προάγουμε» …Πράσινο πολιτισμό.
Ως εκ τούτου, προτείνεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα το σχολική αυλή , που θα βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Θα φυτέψουμε ένα δέντρο στην αυλή μας, και θα το φροντίζουμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και θα το βλέπουμε να μεγαλώνει και να ανθοφορεί.
Followgreen 2021-22
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ……..ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση»
για το σχολικό έτος 2021-2022.
Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα https://followgreen.gr/ , επιλογή «ΣΧΟΛΕΙΑ», όπου και μπορείτε να κάνετε δωρεά πόντων στο σχολείο μας, ως μέλη του Followgreen!
Τα σχολικά έτη 2019-2020 & 2020-2021 πραγματοποιήθηκε η βράβευση των δημοτικών και νηπιαγωγείων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, για τη διάκριση τους στο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.Το σχολείο μας , με την πολύτιμη συνδρομή των μαθητών και των γονέων , βγήκε δεύτερο στο διαγωνισμό και τις δύο χρονιές και παρέλαβε χρηστικά δώρα και έπαινο συμμετοχής ! Για μια ακόμη φορά , τα συγχαρητήρια αξίζουν στα υπέροχα παιδιά μας!!!!
Η δική μας επιβράβευση προς τα παιδιά
Φέτος ξεκινάμε ακόμη πιο δυναμικά
Στοχεύουμε υψηλότερα
Γνωριμία με την Bee bot
Να συστηθούμε? Αυτή είναι η Bee bot. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν μαζί της και το παιχνίδι ξεκίνησε
Τα παιδιά ζωγράφισαν τη δικιά τους Bee bot η οποία πια ήταν η Χρυσαφένια
Η Χρυσαφένια στο Διάστημα
Αποφασίσαμε πως η Χρυσαφένια έχει χαρακτήρα ο οποίος έχει ως εξής:
Η ιστορία της Χρυσαφένιας
Τα παιδιά δημιούργησαν, εικονογράφησαν και ηχογράφησαν μια ιστορία για την Χρυσαφένια
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
8/2/2022 Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου ασχοληθήκαμε με τον υπολογιστή το, ιντερνετ, βάλαμε τους δικούς μας κανόνες για την χρήση του υπολογιστή.
Μάθαμε τα μέρη του υπολογιστή
Φτιάξαμε τους δικούς μας υπολογιστές
Μιλήσαμε για τους κανόνες χρήσης του υπολογιστή και του ίντερνετ και ορίσαμε τους δικούς μας κανόνες
Πατήστε πάνω στην εικόνα
Επισκεφθείτε την σελίδα υπάρχει πολύ ωραίο υλικό για μικρούς και μεγάλους https://saferinternet4kids.gr/
Προστατεύω τα ζώα
Εργαστήριο Δεξιοτήτων : Περιβάλλον
Τίτλος: «Ομάδα δράσης μαθητών για την προστασία όλων των ζώων»
Δίκτυο Τέχνης και Δράσης /
εκπαιδευτική ομάδα του Δικτύου Τέχνης και Δράσης
Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα ζώα ένα αγαπημένο θέμα των παιδιών μέσα από τις βιωματικές δράσεις στοχεύουμε :
Φτιάξαμε και τα δικά μας πουλιά
συζήτηση και την ανάλυση των δύο αυτών έργων προβληματιστήκαμε για το πως οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα και πως αισθάνονται τα ζώα,
![sweet large once bit twice shy 1 d46d8e6642ce23304b91054e5e119a85](https://blogs.sch.gr/6nipampel/files/2022/02/sweet-large-once-bit-twice-shy_1_d46d8e6642ce23304b91054e5e119a85-232x300.jpg)
![.jpeg](https://blogs.sch.gr/6nipampel/files/2022/02/ζωαπ.jpeg)
Σκύλοι Οδηγοί
Οι μαθητές/τριες
1.Να συνειδητοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης κατά την κυκλοφορία τους στην πόλη
2.Να αναδομήσουν στερεότυπα σχετικά με τον ρόλο των σκύλων στη ζωή των ανθρώπων
3.Να αντιληφθούν την πολύτιμη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι σκύλοι οδηγοί σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης στις μετακινήσεις στην πόλη.
Διαστημικά ταξίδια με την Bee bot
Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα etwinning με Θέμα Διαστημικά ταξίδια με την Bee Bot
Μαζί με την Bee Bot θα ταξιδέψουμε στο Διάστημα, θα γνωρίσουμε τον ήλιο τους πλανήτες, το φεγγάρι και την γη μας. Σ αυτό το ταξίδι δεν θα είμαστε μόνοι μας, οι συνταξιδιώτες μας είναι το 1ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων, το 48ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και το 16ο Νηπιαγωγείο Σερρών. Όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε , θα ανακαλύψουμε, θα κάνουμε καινούριους φίλους, θα διασκεδάσουμε, ίσως να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, αλλά στο τέλος θα φτάσουμε στον προορισμό μας γεμάτοι με εμπειρίες.
Μασκότ
Η μασκότ μας. Ποια άλλη θα μπορούσε να είναι η μασκότ μας πέρα από την Bee Bot?
Όμως η μασκότ πρέπει να έχει όνομα, Τι όνομα θα της δώσουμε?
Οι προτάσεις ήταν πολλές και πολύ ταιριαστές, αλλά μετά από ψηφοφορία είχαμε καθαρή νίκη για το Χρυσαφένια.
Και το όνομα αυτής ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ
Με την Χρυσαφένια λοιπόν θα κάνουμε αυτό το μαγικό ταξίδι στο Διάστημα
Στο παρακάτω powerpoint παρουσιάζονται τα σχολεία που συνεργαζόμαστε σ αυτό το έργο etwinning