Καλωσήρθατε!

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του 6ου Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου! Είμαστε ενθουσιασμένοι που σας καλωσορίζουμε σε αυτόν τον ψηφιακό χώρο που αντανακλά τη ζωή και τις δραστηριότητες των παιδιών μας στο νηπιαγωγείο.

Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε πληροφορίες για πρακτικά θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας (εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, ανακοινώσεις, νομοθεσία,  κτλ) και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου (σχέδια δράσης, καινοτόμα προγράμματα, εργαστήρια δεξιοτήτων, επισκέψεις κτλ)

Ελπίζουμε ότι η ιστοσελίδα μας θα σας παρέχει έναν χρήσιμο και ενημερωμένο πόρο καθώς συνεργαζόμαστε για την ανάπτυξη και την ευημερία των παιδιών μας!

BEE BOT

4ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων 2023-2024- Ο Κύκλος του Νερού-Το Ταξίδι της Σταγόνας (Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία-STEM Εκπαιδευτική Ρομποτική)



Λήψη αρχείου

3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων 2023-2024:Η οικογένεια δεν έχει αριθμητική, είναι απλώς μοναδική



Λήψη αρχείου

Αυτό το εργαστήριο ήταν μια υπέροχη ευκαιρία για τους μαθητές μας να εξερευνήσουν τη σημασία της οικογένειας και της μοναδικότητάς της.

Στο παραπάνω link θα βρείτε τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε:

  • Οι γονείς μαζί με τα παιδιά (αριθμητική άσκηση)
  • Φηφιακό παραμύθι “Η μονα-δική μου οικογένεια”
  • Οικογένεια πιγκουίνων (Συζήτηση για την πυρηνική οικογένεια)
  • Οικογένεια λύκου (Συζήτηση για την εκτεταμένη οικογένεια)
  • Οικογένεια καγκουρό (Συζήτηση για την μονογονεϊκή οικογένεια)
  • Οικογένεια κούκου (Συζήτηση για την θετή οικογένεια)
  • Οικογένεια χελώνας (Συζήτηση για τα παιδιά χωρίς οικογένεια)
  • Τα ζώα μας στέλνουν δώρα
  • Παίζουμε κουκλοθέατρο

Ολοκληρώσαμε το εργαστήριο ανεβάζοντας σε ένα Padlet τα έργα των παιδιών που σχετίζονται με την οικογένεια, δημιουργώντας έτσι ένα ψηφιακό άλμπουμ για την εμπειρία αυτή.

Τα έργα των μαθητών

Μετάβαση στο padlet.com

 

4 Απριλίου- Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η σημερινή ημέρα, που είναι αφιερωμένη στην Φιλοζωία, είναι μια υπέροχη ευκαιρία να συζητήσουμε και να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας για τα ζωάκια, αυτά τα υπέροχα πλάσματα που συνυπάρχουν μαζί μας στον πλανήτη μας.

Οι δυο τάξεις ενωθήκαμε, δημιουργήσαμε μια όμορφη αφίσα που προώθησε το μήνυμα της Φιλοζωίας.

20240404 190108

Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο για τα αδέσποτα ζώα και τη διαδικασία υιοθεσίας, ενώ διαβάσαμε μια συγκινητική ιστορία που είχε σχέση με ζώα.

Μέσω της χρήσης ψηφιακών μέσων, δημιουργήσαμε έναν ψηφιακό σκύλο , που μας μίλησε για τα συναισθήματά του.

https://tinyurl.com/27d2wnfc

20240404 190227

Ήταν μια ημέρα γεμάτη ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση για την προστασία των ζώων.

Τα αδέσποτα ζώα χρειάζονται τη βοήθειά μας! Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας και ας δώσουμε αγάπη και φροντίδα σε αυτά που έχουν ανάγκη. Η υιοθεσία είναι ένας τρόπος να δώσουμε σε αυτά τα πλάσματα ένα σπίτι και μια οικογένεια. Ας ενωθούμε και ας κάνουμε τη διαφορά στις ζωές τους!

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με βάση την ημέρα γέννησης του αγαπημένου λογοτέχνη και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σήμερα, 2 Απριλίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Τα παιδιά απολαμβάνουν πάντα τον κόσμο της φαντασίας και της δημιουργικότητας, έτσι με αφορμή τη σημερινή ημέρα καναμε διάφορες σχετικές δραστηριότητες στο σχολειο μας.

Συμμετείχαμε σε μια πρωτοβουλία δωρεάς βιβλίων προς την Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου, προωθώντας την αγάπη για την ανάγνωση σε όλη την κοινότητά μας.

Τα παιδιά, επίσης, δημιούργησαν υπέροχους ανοιξιάτικους σελιδοδείκτες, που προσθέτουν χρώμα και χαρά στις σελίδες των αγαπημένων τους βιβλίων.

20240402 191038

Φτιάξαμε μια αφίσα για να τιμήσουμε αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα, δείχνοντας την αγάπη και τον σεβασμό μας προς τον κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας.

20240402 181250

Είναι πάντα μεγάλη χαρά μας να μοιραζόμαστε τις στιγμές αυτές με τα παιδιά και να τους βοηθούμε να ανακαλύπτουν τον κόσμο της φαντασίας και της γνώσης μέσα από τα βιβλία. Συγκεκριμένα διαβάσαμε το βιβλίο «Το παραθυρο μας» του Νεκτάριου Στελλάκη, συζητήσαμε για τα αγαπημένα παράθυρα-βιβλία των παιδιών και τα ζωγράφισαν.

20240402 181355

Μετά από αυτά, είχαμε την χαρά να λάβουμε ένα γράμμα μέσα σε έναν εντυπωσιακό φάκελο από μια οικογένεια λύκων, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα από το εργαστήριο με θέμα την “Οικογένεια”. Τα λυκάκια μας ενημέρωσαν μέσω του γράμματος, πως μας έχουν στείλει ορισμένες εικόνες, οι οποίες βρίσκονται κι αυτές μέσα στον ίδιο φάκελο, με σκοπό να τις επεξεργαστούμε με το δικό μας μοναδικό τρόπο! Έτσι, τα παιδιά ετοιμάζουν τη δική τους ιστορία με βάση τις εικόνες αυτές και σύντομα θα είναι έτοιμη!

Ανυπομονούμε για το αποτέλεσμα!

20240402 190708

 

Μπορείς να βρεις την μαγεία οπουδήποτε. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα βιβλίο”

Dr. Seuss

Τι χρειάζεται για να φτιαχτεί ένα βιβλιο ; Και ποιοι είναι οι κανόνες του μικρού αναγνώστη ;



Λήψη αρχείου

Επέτειος 25ης Μαρτίου 1821

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 ήταν μια όμορφη ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν για την ελληνική ιστορία και παράδοση μέσα από δραστηριότητες όπως η δημιουργία ελληνικών σημαιών, η ανάγνωση παραμυθιών και ιστοριών για την Επανάσταση του 1821, και οι μικροί μαθητές να συμμετέχουν σε χορούς και τραγούδια που εκφράζουν την υπερηφάνειά τους για την Ελλάδα.
Επίσης, μιλήσαμε για τις αντιθέσεις της ειρήνης και του πολέμου. Τα παιδιά ζωγραφίσαν για την “ειρήνη” με φωτεινά χρώματα, ευχάριστα πρόσωπα και εικόνες που συμβολίζουν αυτή, ενώ για τον “πόλεμο” χρησιμοποιήσαν σκοτεινά χρώματα, εικόνες με ανησυχία και λύπη, που αντιπροσωπεύουν τις αντιφάσεις και τις συνέπειες του πολέμου.

 

20240322 133702

Φυσικά, βρήκαμε την ευκαιρία να κλείσουμε με μια παρέλαση των παιδιών στην όμορφη αυλή μας!

20240322 133917

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΛΛΑΔΑ!!!

Απόκριες στο σχολείο μας!

Μαζί με το Μάρτιο και την Άνοιξη αυτή τη χρονιά, ήρθαν παρέα και οι Απόκριες! Μεγάλος ο ενθουσιασμός στο σχολείο μας!

Συζητήσαμε για το τι ακριβώς γιορτάζουμε τις Απόκριες, τα ήθη και τα έθιμα στη χώρα μας. Μιλήσαμε για την Καθαρά Δευτέρα και την έναρξη της Σαρακοστής.

Την Τσικνοπέμπτη τη γιορτάσαμε, φορώντας τις πιτζάμες μας και παίζοντας δημιουργικά και διασκεδαστικά παιχνίδια!

Οι τάξεις μας άρχισαν, αυτές τις μέρες, να παίρνουν πολύ χρώμα με τις αποκριάτικες δημιουργίες μας. Στολίσαμε με μάσκες και χρωματιστές κατασκευές το σχολείο μας. Δημιουργήσαμε ονειροπαγίδες με αφορμή τα καπέλα των Ινδιάνων την πρώτη εβδομάδα, όπως αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο, και συνεχίσαμε με αποκριάτικες κορνίζες και κλόουν! Φυσικά δεν παραλείψαμε να δημιουργήσουμε και μοναδικούς χαρταετούς!

20240317 193528

Με την Εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας δημιουργήσαμε όμορφες μάσκες ζώων, επιλέγοντας τα παιδιά το ζωάκι, που επιθυμούσαν…

20240318 105356

Την τελευταία μέρα πριν το τριήμερο της Αποκριάς ήρθαμε στο σχολείο με τις στολές μας. Κάναμε… μαγικά με ενδιαφέροντα πειράματα και ζωγραφική προσώπου στα παιδιά! Γνωρίσαμε το έθιμο με το γαϊτανάκι στην αυλή του σχολείου μας και παίξαμε παιχνίδι με πινιάτα. Όλα αυτά, με την πολύτιμη βοήθεια δύο συναδέλφων, που επισκέφθηκαν το σχολείο μας και τις ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!

Τα παιδιά το χάρηκαν και το διασκέδασαν πολύ!

20240317 194717

 

Καινούριος μήνας, νέα εποχή!

Μαζί με το Μάρτιο, καλωσορίζουμε και την Ανοιξη! Συζητήσαμε για τα φρούτα, τα λαχανικά και τα έντομα που συναντάμε κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής και δημιουργήσαμε ένα μεγάλο χαρτόνι, το “Μεγάλο Δέντρο της Άνοιξης”, όπου περιλαμβάνει τα πάντα σχετικά με την άνοιξη! Ήταν μια υπέροχη ομαδική εργασία που μας έκανε να αισθανθούμε πιο συνδεδεμένοι με τη φύση και τον κύκλο της ζωής. Ανυπομονούμε για περισσότερες τέτοιες εμπειρίες!
20240317 191829

Εγγραφές Νηπίων 2024-2025

Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία

(υπ. αριθ. Φ.6/18466/Δ1 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας) για το σχολικό έτος 2024- 2024 θα πραγματοποιηθούν από

1 εώς 20 Μαρτίου 2024

Δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου:

https://edu.klimaka.gr/sxoleia/nipiagogio/704-leitoyrgia-scholeiwn-eggrafes-nhpiwn-nhpiagwgei

 Στο νηπιαγωγείο μας εγγράφονται νήπια και πρόνηπια που έχουν γεννηθεί το 2019 & το 2020

Συνοπτικά:

· Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α’ της παρ. 4 του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α΄ 25) οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

· Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τούτο ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α΄109).

· Σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020/8-5-2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

· Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους , σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

· Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4704/2020 (Α’ 133). Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2019 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του έτους αυτού.

· Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με την παρ. 5 του αρθρ. 6 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109). Νήπια που δεν έχουν εγγραφεί και φοιτήσει στο νηπιαγωγείο και έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 6 ετών (την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής) εγγράφονται στο δημοτικό με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του οικείου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή του οικείου Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών, διαφορετικά εγγράφονται στο νηπιαγωγείο, 3 (παρ. 1β του άρθρου 204 του ν. 4610/2019 (Α΄70)). Οι γονείς προσκομίζουν στο σχολείο μόνο αίτηση εγγραφής για το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα, το τμήμα πρόωρης υποδοχής ή το αναβαθμισμένο πρόγραμμα (για όσους επιθυμούν την εγγραφή του παιδιού τους).

· Επισημαίνεται ότι κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη των Διευθυντών/τριών – Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων η μέριμνα για την τήρηση των εκάστοτε απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από το ΥΠΑΙΘ και από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

· Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

· Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

· Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα (παρ. 2 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β’ 1767):

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτούνται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στους γονείς/κηδεμόνες κατάλογο των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή τους μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και οι γονείς/κηδεμόνες επιλέγουν το/τα τέκνο/α για το/τα οποίο/α επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμούν να εγγράψουν, έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν μόνοι τους τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσουν τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας, είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) τα στοιχεία άλλου/ων τέκνου/ων, που φοιτά/ούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/τρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός της προσθεμίας που ορίζει ο/η Διευθυντής/τρια- Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου.

Στο Νηπιαγωγείο Προσκομίζονται

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, (παρ 3 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται :

· α) ΑΙΤΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

· · β) ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟ/ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ (για όσους επιθυμούν την εγγραφή του παιδιού τους). Αφορά και τις αυτεπάγγελτες επανεγγραφές.

· γ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)-Συμπληρώνεται και υπογράφεται από Παιδίατρο

· δ) Βιβλιάριο υγείας του/της μαθητή/τριας, ή άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α΄ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 4 α του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α΄ 25). 5 δ) Γνωμάτευση απόΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. Πριν την τελική υποβολή της αίτησης (οριστικοποίηση) απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

· ε) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΕΡΟΥ ΓΟΝΕΑ στην οποία δηλώνει ότι συμφωνεί στην εγγραφή του παιδιού του.

· στ) Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (εφόσον υπάρχει), σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

· η) Πιστοποιητικό γέννησης του/της μαθητή/τριας, επίσημα μεταφρασμένο (μόνο για τους αλλοδαπούς μαθητές).

Μετά την υποβολή της αίτησης, (παρ. 5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767), οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις η αίτησή τους επιστρέφεται από το Νηπιαγωγείο στους γονείς/ κηδεμόνες προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και να ολοκληρωθεί η υποβολή της μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr). Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται αποδεκτή.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με παρουσία στο Νηπιαγωγείο (παρ 7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767). Για τον σκοπό αυτό ο/η Διευθυντής/τρια – Προϊστάμενος/η του νηπιαγωγείου εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) και καταχωρίζει την αίτηση σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που του προσκομίζουν οι γονείς/κηδεμόνες.

Για την υποστήριξη μαθητών/τριών, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις ή ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης ή φυλακισμένοι καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης, με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τον γονέα/κηδεμόνα (παρ. 7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής και στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Νηπιαγωγείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα χωρίς προϋποθέσεις, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη με αριθ. πρωτ. Φ7/124668/ΦΔ/Δ1/18-9-2020 σχετική Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ. Επίσης οι εγγραφές των μαθητών/τριών στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου γίνονται κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στη με αρ. πρωτ. 106012/Δ1/01-09-2022 σχετική Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών /τριών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής

1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν προνήπια/νήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα πέντε (5) προνήπια/νήπια.

3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

4. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00 σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και στις 17.30 για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

Οδηγίες για γονείς για την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης

https://blogs.sch.gr/6nipagnikol/files/2023/02/Οδηγίες-Χρήσης-Εφαρμογής-για-Κηδεμόνες-V2.pdf



Λήψη αρχείου