Το φυτό της Μαρίντας

Παρατηρώντας το μυστηριώδες φυτό

Είναι χαλασμένο;;;;

Το μήνυμα

Ένα φυτό έκανε την εμφάνιση του στην τάξη μας τη Δευτέρα που μας πέρασε και μας δημιούργησε μεγάλους προβληματισμούς.
Σενάριο:
Η φίλη μου η Μαρίντα που μένει στην Πάτρα μου ζήτησε να βρεθούμε γιατί ήθελα να μου πει κάτι πολύ σημαντικό.
Εγώ πήγα και τη συνάντησα το Σαββατοκύριακο και η Μαρίντα μου ζήτησε μια μεγάλη χάρη.
Επειδή θα έλλειπε για αρκετό καιρό -θα πήγαινε ένα μακρινό ταξίδι- με ρώτησε ευγενικά αν θα μπορούσα να κρατήσω και να φροντίζω ένα μικρό φυτό που είχε σπίτι της.
Εγώ δέχτηκα ευχαρίστως, όμως έφυγα πολύ βιαστικά και δεν πρόλαβα να την ρωτήσω ούτε τί φυτό είναι αυτό-πως το λένε δηλαδή- ούτε και τί πρέπει να κάνω για να το κρατήσω ζωντανό και όταν επιστρέψει να της το δώσω πάλι πίσω. Σκέφτηκα λοιπόν, μιας και δεν έχω ιδέα τι να κάνω να φέρω το φυτό στην τάξη και να συζητήσουμε.
Έτσι με τον προβληματισμό αυτό τα παιδιά παρατήρησαν το φυτό και άρχισαν να κάνουν υποθέσεις τόσο σχετικά με το όνομά του όσο και με το τί χρειάζεται για να μείνει ζωντανό.
Οι υποθέσεις αυτές καταγράφηκαν και έχουμε την χαρά να σας τις παρουσιάσουμε στο σύνδεσμο που υπάρχει παρακάτω. Ακόμη θα δείτε μερικές φωτογραφίες από τη διαδικασία της άμεσης παρατήρησης που προηγήθηκε χρονικά, αλλά και το μήνυμα που έγραψαν τα παιδιά προκειμένου να “προστατέψουν” το φυτό από οποιονδήποτε “ξένο” μπει στην τάξη μας. Το μήνυμα είναι γραμμένο σε συλλαβική γραφή και αποκωδικοποιώντας το γράφει: “Αυτό το λουλούδι είναι της Μαρίντας Μην το πειράζετε”
ypothesis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *