ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

1. Για τις εξετάσεις στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα πρέπει να βρίσκεστε στο χώρο του 6ου ΓΕ.Λ. Ιλίου (Γαλερίου και Καππαδοκίας 15-17) στις 7.40 πμ. Μαζί σας θα πρέπει να έχετε απαραίτητα το Δελτίο Εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι) και την Βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος covid, για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις. Οι προφορικά εξεταζόμενοι υποψήφιοι εξετάζονται στο 62ο ΒΚ (9ο Γ/σιο Ιλίου Ποσειδώνος και Διός).

2. Μαθητής που προσέρχεται καθυστερημένα στις εξετάσεις, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα και βαθμολογείται με τον κατώτερο βαθμό Μηδέν (0).

3. Η Διάρκεια εξέτασης είναι τρεις (3) ώρες μετά τη διανομή των φωτοαντιγράφων στους υποψηφίους, ενώ ο χρόνος δυνατής αποχώρησης είναι συνήθως Μία (1) ή Μιάμιση (1 και 1/2) ώρα μετά τη διανομή των φωτοαντιγράφων. Η ώρα έναρξης, λήξης και δυνατής αποχώρησης θα αναγραφεί στον πίνακα.

4. Η κατανομή των μαθητών στις αίθουσες γίνεται με αλφαβητική σειρά, διαφορετικά στα μαθήματα Γενικής παιδείας, και διαφορετικά στα μαθήματα Προσανατολισμού. Έξω από τις αίθουσες εξέτασης θα υπάρχει ονομαστική κατάσταση των μαθητών.

5. Κατά την είσοδό σας στην αίθουσα εξέτασης δεν επιτρέπεται να έχετε μαζί σας βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (μπλάνκο), υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, και βεβαίως κινητά τηλέφωνα. Επιτρέπεται να έχετε ΜΟΝΟ στυλό, μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και θερμός με νερό ή αναψυκτικό. Επισημαίνεται ότι τσάντες, τσαντάκια κινητά και οτιδήποτε άλλο θα παραδίδεται στην Λυκειακή Επιτροπή, χωρίς η τελευταία να έχει ευθύνη για τυχόν απώλεια τους. Επίσης το στυλό που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι χρώματος μόνο μπλε ή μόνο μαύρου.

6. Αφού μπείτε στη αίθουσα και παραλάβετε το τετράδιο σας, θα πρέπει να γράψετε στο εξώφυλλο του τετραδίου το εξεταζόμενο μάθημα και στο εσώφυλλο τα στοιχεία σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν γράφετε το όνομα σας στις εσωτερικές λευκές σελίδες του τετραδίου, όπως και οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί αναγνωριστικό σημάδι.

7. Αμέσως μετά την διανομή των θεμάτων πρέπει να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας στο πάνω μέρος των φωτοαντιγράφων. Δεν επιτρέπετε να σημειώσετε οτιδήποτε άλλο. Οι απαντήσεις γράφονται όλες στο τετράδιο και όχι στα φωτοαντίγραφα των θεμάτων. Για πρόχειρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου σας.

8. Δεν θα γράψετε τα θέματα στο τετράδιό σας. Τα φωτοαντίγραφα με τα θέματα θα τα παραδώσετε μαζί με το τετράδιο. Κατά την παράδοση του τετραδίου στους επιτηρητές, πρέπει να τους υποδείξετε το σημείο που τελειώνουν οι απαντήσεις των θεμάτων. Αφού παραδώσετε το τετράδιο σας πρέπει να απομακρυνθείτε άμεσα από τον χώρο του σχολείου.

9. Σε κάθε αίθουσα εξέτασης, παραμένουν πάντα δύο τουλάχιστον μαθητές. Αυτό σημαίνει ότι ο μαθητής που τελειώνει προτελευταίος, περιμένει τον τελευταίο μαθητή να τελειώσει για να αποχωρήσουν μαζί από την αίθουσα.

10. Μαθητής που κατά την διάρκεια των εξετάσεων μιλά, θορυβεί, αντιγράφει από βιβλίο, σημειώσεις, ή από το γραπτό άλλου συμμαθητή του, έχει μαζί του κάποιο από τα απαγορευμένα είδη, ενοχλεί τους άλλους εξεταζόμενους και γενικά δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, απομακρύνεται από την αίθουσα και βαθμολογείται με τον κατώτερο βαθμό Μηδέν (0).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση