contestxmas

Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού

H Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συνδιοργανώνουν τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού  “Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2019” με θέμα: «Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους »Ο διαγωνισμός τελεί υπό την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Αρ. Πρωτ. 220656/21-12-2018).

«Σε μια εποχή, που η ρητορική του μίσους παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, έχουμε την ευθύνη ως εκπαιδευτικοί να προβληματίσουμε τους μαθητές μας, να τους δώσουμε την ευκαιρία να εκφραστούν για όλα αυτά που επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή τους, ως πολίτες αυτής της κοινωνίας, και να μιλήσουν αυθόρμητα, γιατί η κοινωνία πρέπει να ακούσει τη φωνή τους.»

Ο Διαγωνισμός εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου σχολείου για υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και καλλιέργειας στάσεων και δεξιοτήτων στη δημοκρατική συνύπαρξη. Συνεπώς, μπορεί να αξιοποιηθεί ως δράση στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας για το σχολικό έτος 2018 -2019 στα Γυμνάσια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια, Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) όλης της χώρας με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα και Δημοκρατική Συνύπαρξη».

Κατηγορίες Συμμετοχών: Ραδιοφωνικό μήνυμα, μέχρι 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα και  Πρωτότυπο Τραγούδι, μέχρι 3 λεπτά.

Τελική προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 22 Φεβρουαρίου 2019

Τελετή Βράβευσης: Βόλος- 12 Απριλίου 2019.

Πληροφορίες: http://europeanschoolradio.eu/6fest

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση