Μαΐ 07 2020

Ενημέρωση Επαναλειτουργίας του σχολείου

Ενημέρωση επαναλειτουργίας της σχολικής μονάδας:

Αγαπητοί Γονείς /κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε από της 6 Μαΐου 2020, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας βρίσκονται στο Σχολείο, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία του στις 18 Μαΐου.  

  1. Το Σχολείο θα λειτουργεί εκ περιτροπής, μέρα παρά μέρα, σε δύο ισάριθμες ομάδες. Η πρώτη ομάδα θα αποτελείται από τους μισούς μαθητές των τμημάτων κάθε τάξης. Σε περίπτωση αδελφών εάν επιθυμούν οι γονείς να ανήκουν σε μία ομάδα, για να έρχονται μαζί και όχι χωριστά, να επικοινωνήσουν με το Σχολείο για να γίνει η ρύθμιση αυτή.   Μέσα στις τάξεις θα βρίσκονται κατά μέσο όρο 10-11 παιδιά. Για το ωράριο λειτουργίας, την τροποποίηση ή όχι του ωρολογίου προγράμματος, την σύντμηση ή όχι των ωρών διδασκαλίας, τον διαφορετικό ή όχι χρόνο των διαλειμμάτων, τη συνύπαρξη μαθητών από διαφορετικά τμήματα στα εργαστηριακά μαθήματα, τον συγχρωτισμό των παιδιών στους διαδρόμους, στις σκάλες, στην αυλή κατά τα διαλείμματα θα δοθούν σχετικές οδηγίες και ενημερώσεις.
  2. Υπεύθυνη δήλωση: του γονέα να κρατήσει το παιδί του στο σπίτι γιατί υπάρχει μέλος της οικογένειας που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς να προσμετρηθούν στο τέλος οι συγκεκριμένες απουσίες για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης. (Θα δοθεί υπόδειγμα).
  3. Εξετάσεις προαγωγικές και απολυτήριες δεν θα γίνουν. Θα τεθεί βαθμός στο Β΄ τετράμηνο και ο μέσος όρος των δύο Τετραμήνων θα εξάγει το αποτέλεσμα.
  4. Για τους μαθητές/-τριες της Γ΄ τάξης:Όσοι δεν έχουν προσκομίσει φωτογραφία για το Απολυτήριο ή Πιστοποιητικό Γέννησης αλλοδαπών μαθητών έχουν ήδη ενημερωθεί δεν εκδίδεται Απολυτήριο. Επίσης θα ενοχληθούν αυτές τις μέρες για τον έλεγχο των  στοιχεία των παιδιών  για την έκδοση των Απολυτήριων. Επίσης όταν έρθει η χωροταξική κατανομή από την ΔΙΔΕ Πειραιά, δηλαδή σε ποιο Λύκειο θα πάνε, θα σας ενημερώσουμε αμέσως καθώς και όταν ξεκινήσει η ηλεκτρονική εγγραφή στο Λύκειο.
  5. Έχουν ήδη γίνει όλες οι ενέργειες όπως προβλέπεται προμήθεια υγειονομικού υλικού, απολύμανση από τον Δήμο, παρουσία δύο υπαλλήλων καθαριότητας οι οποίες θα πατευρίσκονται κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου αφού θα  γίνονται δύο καθαρισμοί (και απολυμάνσεις σε συγκεκριμένες επιφάνειες). Η χρήση μάσκας  για τα παιδιά κατά την παρουσία τους στο Σχολείο είναι προαιρετική.
  6. Για επικοινωνία με το Σχολείο παρακαλώ πολύ να χρησιμοποιείται τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας του σχολείου. Προσοχή: Δεν απαντάμε στο my school.
  7. Παρακαλούμε  πολύ διαβάζετε προσεκτικά όλες τις ενημερώσεις που σας κοινοποιούμε γιατί αφορά σε θέματα υγιεινής, προστασίας, πρακτικής και συμπεριφοράς όλων μας, του Σχολείου, των γονιών, των παιδιών κατ αυτή την περίοδο και εν όψει επαναλειτουργίας των σχολείων.
  8. Θα ακολουθήσουν νεότερες ενημερώσεις με λεπτομερείς οδηγίες και πληροφορίες για την ομαλή επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας.

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά.

Από τη Διεύθυνση.

7 Σχόλια
RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση