Αρχική » Δραστηριότητες » Εκπαιδευτική επίσκεψη/παρακολούθηση.

Εκπαιδευτική επίσκεψη/παρακολούθηση.

Δευτέρα 17-02-2020 θα πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/-τριών της Β΄ Γυμνασίου στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και ειδικά «Οι φιλικοί δεσμοί-η αγάπη» στο θέατρο Κάππα θα παρακολουθήσουν “Συρανό ντε Μπερζεράκ”
Διασκευή Jo Roets
Σκηνοθεσία Ηλίας Καρελλάς

 
Ο Συρανό, φοβερός ξιφομάχος και μοναδικός ποιητής, είναι ερωτευμένος με την Ρωξάνη. Όμως δεν τολμάει να της το πει, γιατί τον εμποδίζει η μεγάλη του μύτη. Ο Κριστιάν είναι κι αυτός ερωτευμένος με τη Ρωξάνη, δεν ξέρει όμως πώς να εκφράσει τα συναισθήματά του. Ο Συρανό δέχεται να βοηθήσει τον Κριστιάν να κερδίσει την αγάπη της Ρωξάνης, με τα δικά του λόγια· τα λόγια ενός ποιητή. Οι δύο πρωταγωνιστές στην πραγματικότητα είναι οι δύο πλευρές ενός ανθρώπου, το σώμα και η ψυχή. Ποιος θα νικήσει; Η εξωτερική ομορφιά του Κριστιάν ή η ομορφιά της ψυχής του Συρανό;
Τον ήρωα με την πιο διάσημη μύτη στο παγκόσμιο θέατρο, τον ποιητή – ξιφομάχο Συρανό, θα ερμηνεύσει μοναδικά ο Λευτέρης Ελευθερίου. Οι String Demons, το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων που συζητήθηκε και αγαπήθηκε τα τελευταία χρόνια, φέρνει ζωντανά στη σκηνή τη μουσική του «τρέλα», διασκευάζοντας αποκλειστικά για την παράσταση αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής και όχι μόνο, με ροκ και ανατρεπτικό τρόπο! Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί: Κατερίνα Αθανασιάδη, Χρήστος Καπενής, Φάνης Παυλόπουλος. Μαζί τους οι χορευτές Κατερίνα Γεβετζή και Ναπολέων Μανάτος.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Δράκου Παρασκευή

Ώρα αναχώρησης 8:30 και επιστροφή περίπου 1:40 μ.μ  


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση