Αρχική » Δραστηριότητες » Συμμετοχή στη διοργάνωση αθλητικών αγώνων

Συμμετοχή στη διοργάνωση αθλητικών αγώνων

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν  στην διοργάνωση σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με την κοιν. Σ.Ε.Π “Σύνδραση” στο στάδιο Ειρήνης και φιλίας.

Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες καλαθοσφαίρισης 3χ3 και μια ομάδα ποδοσφαίρου 6χ6 με υπεύθυνο τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Κ. Πένταρη Δημήτρη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, γρασίδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται

Ο στόχος και ο ρόλος της συμμετοχής τους ήταν ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι οι σχολικές αθλητικές δραστηριότητες και γενικά ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική, με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση. Οι ωφέλειες του στην ανθρώπινη ζωή είναι τεράστιες, αναπτύσσοντας τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία τους και πολλά από τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα είναι δυνατόν να αποφευχθούν.

Με τη συμμετοχή τους στα αθλήματα ο νέος γίνεται μέλος μιας ομάδας και μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την άψοχη τόσο αθλητική εμφανισή όσο και την ανάλογη συμπεριφορά την οποία επέδειξαν, καθώς και στους διοργανωτές των αθλητικών δραστηριοτήτων.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση