Νοέ 04 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Φάρο Τυφλών-Μουσείο Αφής

Συντάκτης: κάτω από Εκδρομές

Οι μαθητές Α΄ Γυμνασίου  επισκέφθηκαν  τον Φάρο Τυφλών και το Μουσείο Αφής, το μόνο στην Ελλάδα και ένα από τα πέντε στον κόσμο που επιβάλλεται να αγγίζεις τα εκθέματα και να μιλάς καθώς περιηγείσαι, ιδρύθηκε το 1946 λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικό Σωματείο, και σκο­πεύει στην κοινωνική προσαρμογή των τυφλών ατόμων.

Αγγίζοντας τα εκθέματα  ÎŸÎ»Ï…Î¼Ï€Î¹Î±ÎºÎ® Παιδεία

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν και τους εξήγησαν  πως «βλέπει» ένας τυφλός, τους  έδειξαν  τη γραφή Μπράιγ και τους μύησαν στα μυστικά του ιδιαίτερου αυτού Μουσείου.
Μάθανε πολλά για την καθημερινότητα, την εκπαίδευση, τη ζωή και τη δουλειά των τυφλών ατόμων και μπήκαν  στη θέση τους φορώντας μάσκες! Παίξανε πότε τον τυφλό και πότε τον συνοδό του και διαπιστώσαν πόσο διαφορετικά είναι να ζεις συνεχώς στο σκοτάδι…
Ήταν μια ξεχωριστή επίσκεψη, με μεγάλη σημασία για όσα είδανε και μάθανε και  κυρίως, για όσα νιώσανε…,  ευαισθητοποιήθηκαν πολύ και συνειδητοποίησαν με μεγάλη ωριμότητα τα δύσκολα προβλήματα των ατόμων με προβλήματα όρασης, με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση και τη ισότιμη ένταξη στη κοινωνία.

 

 

Κ. Σακιώτη (υπέυθυνη της δράσης), με συνοδούς καθηγητές κ. Θεοδωροπούλου, κ. Κατσανάκης, κ. Λεντάρης.

 

7 Σχόλια
RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση