Απρ 28 2018

Συμμετοχή στον ΠΕΙΡΑΙ-Α-ΘΛΗΤΙΣΜΟ

Στις 24 Απριλίου 2018 συμμετοχή των μαθητών/-τριών  μας στο ΠΕΙΡΑΙ-Α-ΘΛΗΤΙΣΜΟ που οργάνωσε η Δ/νση δ/θμιας εκ/σης Πειραιά με τους σχολικούς συμβούλους  Φυσικής Αγωγής και το γραφείο Φ.Α.

Οι μαθητές μας πήραν μέρος στη καλαθοσφαίριση, παιχνίδια νερού, τοξοβολία, επιτραπέζια αντισφαίριση, παραδοσιακούς χορούς, πυγμαχία, τζούντο και ξιφασκία.

Σκοπός και στόχος και ο ρόλος της συμμετοχής τους ήταν ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι οι σχολικές αθλητικές δραστηριότητες και γενικά ο αθλητισμός  είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική, με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση. Οι ωφέλειες του στην ανθρώπινη ζωή είναι τεράστιες, αναπτύσσοντας τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική  υγεία τους και πολλά από τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα είναι δυνατόν να αποφευχθούν.

Με τη συμμετοχή στα αθλήματα ο νέος γίνεται μέλος μιας ομάδας και μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο.

Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το γεγονός ότι μέσα από τον αθλητισμό το άτομο αντιλαμβάνεται και αποδέχεται τη διαφορετικότητα και καλλιεργεί την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας. την καλλιέργεια αρχών και αξιών όπως ο σεβασμός, η αυτοπειθαρχία και γενικότερα η ορθή συμπεριφορά, οι οποίες γίνονται κτήμα του ατόμου από μικρή ηλικία και είναι απαραίτητες για την ειρηνική συνύπαρξη χιλιάδων ατόμων σε ένα γήπεδο, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα, είτε είναι το σχολικό περιβάλλον είτε αργότερα ο χώρος εργασίας.                                Όταν κάποιος αποφασίσει να βάλει την άσκηση στη ζωή του, καλό θα είναι να γνωρίζει πως είναι απαραίτητο να εφοπλιστεί με θέληση, υπομονή και επιμονή, καθώς, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι,τά ἀγαθά κόποις κτῶνται.                                                                                

Πολλά και σημαντικά είναι και τα συναισθηματικά οφέλη της άσκησης και οι θετικές επιδράσεις στο χαρακτήρα των παιδιών:

*Μείωση στρες και ανάπτυξη θετικής στάσης απέναντι στη ζωή.
*Βελτίωση αυτοπειθαρχίας και υπευθυνότητας.
*Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.
*Ανάπτυξη ικανότητας καθορισμού στόχων και αντιμετώπισης της ήττας.
*Καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, του σεβασμού προς τον άλλο.
*Ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων.
*Ψυχαγωγία.

Η άθληση για τα παιδιά σήμερα είναι ουσιαστικά το παιχνίδι μιας εποχής όπου οι αλάνες έχουν εξαφανιστεί και δεν υπάρχει πια χρόνος, ευκαιρία ή και ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές. Γι’ αυτό δεν πρέπει κανείς μας να ξεχνά ότι ο βασικός στόχος της άθλησης χρειάζεται να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για το παιδί.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» 

7 Σχόλια
RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση