Αρχική » Ανακοινώσεις » Κινηματογραφικές Κυριακές – Οι νύφες

Κινηματογραφικές Κυριακές – Οι νύφες

Την Κυριακή 2/2 στις 6.00 μ.μ , θα προβληθεί η ταινία “Οι Νύφες” του Παντελή Βούλγαρη.

Για χρήσιμες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Οι Νύφες

150px-Nyfes

Οι Νύφες είναι βραβευμένη δραματική και ηθογραφική ταινία του γνωστού σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, παραγωγής 2004. Το 

θέμα της ταινίας είναι το ταξίδι 700 γυναικών, Ελληνίδων, Τουρκίδων, Ρωσίδων, από την Κωνσταντινούπολη προς τη Νέα Υόρκη

όπου θα συναντήσουν τους άντρες που πρόκειται να παντρευτούν, και ο έρωτας μεταξύ μίας από αυτές τις γυναίκες και ενός αμερικανού φωτογράφου.

Ο χρεωκοπημένος αμερικανός φωτογράφος Νόρμαν Χάρις (Ντέμιαν Λιούις) εγκαταλείπει την κάλυψη του πολέμου στη Μικρά Ασία και επιστρέφει στηΝέα Υόρκη. Η μοδίστρα Νίκη (Βικτώρια Χαραλαμπίδου) από τη Σαμοθράκη ταξιδεύει στο Σικάγο για να παντρευτεί τον Πρόδρομο, που δεν έχει δει ποτέ, στη θέση της μεγαλύτερης αδελφής της που δεν άντεξε και γύρισε πίσω. Ταξιδεύουν με το ίδιο καράβι, το υπερωκεάνιο King Alexander με το οποίο ταξιδεύουν επίσης άλλες 700 νύφες από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρωσία και την Αρμενία, οι οποίες όπως και η Νίκη, δε γνωρίζουν τους ανθρώπους που θα παντρευτούν, αλλά έχουν μόνο από μια φωτογραφία του γαμπρού.

Ο Νόρμαν ταξιδεύει στην Α’ θέση ενώ η Νίκη με τις υπόλοιπες νύφες στην Γ’ θέση. O Νόρμαν δείχνει ενδιαφέρον για τις νύφες που ταξιδεύουν και ζητά να τις φωτογραφίσει όλες με τα νυφικά τους, και παράλληλα ερωτεύεται την Νίκη, η οποία τον ερωτεύεται και αυτή. Στη διάρκεια του ταξιδιού συγκρούεται με τον καπετάνιο (Δημήτρης Καταλειφός) και έναν προαγωγό (Στίβεν Μπέρκοφ) που σχεδιάζει να πουλήσει τις Ρωσίδες κοπέλες που νομίζουν ότι πηγαίνουν να παντρευτούν.

Παράλληλα ο ανιψιός του καπετάνιου (Απόστολος Τότσικας) ερωτεύεται μια από τις ρωσίδες νύφες, η Χάρω (Εύη Σαουλίδου), φίλη της Νίκης, που είναι ερωτευμένη με κάποιον και πηγαίνει να παντρευτεί άλλον, αυτοκτονεί και άλλοι επιβάτες του πλοίου διασταυρώνουν τις ζωές τους.

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση