Εικαστικά – 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων 2011-2013

έργα μαθητών και μαθητριών 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων (σχολ έτη 2011-2013)

τα σκηνικά μας

Ιούλ 20134

Η Γ΄Τάξη αποφάσισε να ετοιμάσει, με τη βοήθεια της φιλολόγου Λαμπρινής Καλαμπόκα, μια θεατρική παράσταση για να την παρουσιάσει στο τέλος της σχολικής χρονιάς στο θεατράκι του σχολείου μας. Οι μαθητές διάλεξαν να παρουσιάσουν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τα αγαπημένα τους “χαμηλές πτήσεις” και “η ζωή μετά” του Αρκά.

Η Β΄Τάξη, με μεγάλο ενθουσιασμό, ανέλαβε να ετοιμάσει τα σκηνικά της παράστασης. Χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και συναντήθηκαν με τους μαθητές της Γ΄που θα παρουσίαζαν το έργο για να συνεργαστούν και να συναποφασίσουν για το τι και πως έπρεπε να γίνει ώστε να παρουσιαστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μέσα από τη συζήτηση έγινε αντιληπτό ότι ίσως δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να γίνουν τα σκηνικά και θα χρειάζονταν επιπλέον βοήθεια. Οι μαθητές της Γ΄, αν και ήταν ήδη επιφορτισμένοι με τις πρόβες και τη σχεδίαση των κουστουμιών της παράστασης, επέμεναν να συμμετέχουν και αυτοί στην προετοιμασία των σκηνικών.  Η πρότασή τους έγινε δεκτή με χαρά από όλους.

Ξεκινήσαμε λοιπόν με τη Β΄Τάξη να ετοιμάζουμε προσχέδια βασισμένα στις ανάγκες του έργου αλλά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του χώρου και τις οικονομικές μας δυνατότητές.
Υλικά:
χαρτόνια συσκευασίας σε διάφορα μεγέθη
χρώματα τοίχου πλαστικά / πινέλα
κόλλα

Εδώ σας παρουσιάζουμε εικόνες από την προετοιμασία όψης δύο σπιτιών.

house 002

house 000

house 001

house 003

house 004

house 005

house 006

house 007

βασισμένο στο Διακόσμηση εσωτερικών χώρων – Σκηνικά, Εικαστικά Β΄Γυμνασίου

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“τα σκηνικά μας”

Trackbacks/Pingbacks

  1. ένας λόφος με δέντρα για τη σκηνή μας | Εικαστικά – 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στο ιστολόγιο αυτό παρουσιάζονται πολλά από τα έργα που δημιουργούν στο μάθημα των Εικαστικών οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.

Παρουσιάζονται έργα ολοκληρωμένα, πολλές μελέτες ή στάδια μιας εργασίας – ενός θέματος αλλά και στιγμιότυπα από τις εκθέσεις που οργανώνουμε στον εσωτερικό χώρο του σχολείου.

Ζωγάκης Γιάννης
καθηγητής Εικαστικών



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων