2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση 2019-2020

Κάτω από: Δραστηριότητες | ΧΟΡΤΗ ΣΟΦΙΑ
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 8:21 μμ |  Με ετικέτα |

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, ανακοινώνει την έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση για την σχολική περίοδο 2019-2020.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών (https://robotics.ellak.gr/) απευθύνεται σε ομάδες μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ και ΙΕΚ) με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές από όλη την Ελλάδα να καλλιεργήσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν, να μάθουν με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες και να μοιραστούν τις γνώσεις μέσω Ανοιχτών Εκπαιδευτικών πόρων.
Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία έργων με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού (Open Design, Open Software & Open Hardware) και την παραγωγή σχετικών ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων. Είναι ένας εκπαιδευτικός διαγωνισμός, όπου τα σχολεία γίνονται δημιουργικές κυψέλες γνώσης και καινοτομίας, και μοιράζονται τη γνώση με ανοιχτές τεχνολογίες, όπως το Arduino, το Raspberry Pi, και η Τρισδιάστατη εκτύπωση. Στοχεύει στην εισαγωγή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ανοιχτού υλικού και λογισμικού και ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου, που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, ενισχύει την πειραματική άσκηση, στηρίζοντας την επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://edu.ellak.gr/2019/08/29/xekinai-o-2os-panellinios-diagonismos-anichton-technologion-stin-ekpedefsi-2019-2020/



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *