Ηλεκτρονική Τάξη – Εξ αποστάσεως εκπαίδευση από το σχολείο μας

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για όσο χρονικό διάστημα τα σχολεία είναι κλειστά εξαιτίας του κορωνοϊού, θα λειτουργήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω διαδικτύου.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία υποστηρίζεται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο(ΠΣΔ).

Για να έχουν πρόσβαση οι μαθητές σε όλα τα ηλεκτρονικά μαθήματα(ανοιχτά και κλειστά) των εκπαιδευτικών του σχολείου χρειάζεται να είναι και αυτοί μέλη του ΠΣΔ.

  • Οι μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων 2019-2020 του σχολείου μας έχουν πρόσβαση με τους κωδικούς που χρησιμοποίησαν στο μάθημα της Πληροφορικής στην ενότητα Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο της Α’ Γυμνασίου.
  • Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου  2019-2020 του σχολείου μας θα χρειαστεί να δημιουργήσουν, παρουσία του κηδεμόνα τους,  ένα λογαριασμό στο ΠΣΔ, στο σύνδεσμο που δίνεται παρακάτω.  Υπάρχουν επίσης και  οδηγίες στο σύνδεσμο αυτό.

Για να αποκτήσετε username(Όνομα Χρήστη) και  password(Κωδικό) στην ηλεκτρονική τάξη, είτε γιατί δεν έχετε είτε γιατί έχετε ξεχάσει τα στοιχεία σας, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, παρουσία κηδεμόνα/γονέα:

Αίτηση Εγγραφής στο ΠΣΔ

Κάποια στοιχεία που χρειάζονται, όπως ο αριθμός Μητρώου, υπάρχουν στον Έλεγχο Α’ Τετραμήνου που έχετε πάρει. Στο τέλος αποθηκεύστε το έγγραφο με τα στοιχεία εισόδου σας στον υπολογιστή σας.

 

Οδηγίες για τη σύνδεση στα ηλεκτρονικά μαθήματα

       Α.   Χωρίς μαθητικό λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Μπορείτε να δείτε μόνο  κάθε ανοιχτό μάθημα και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του/της καθηγητή/τριας σας. Πατήστε το σύνδεσμο:

 Ηλεκτρονική Τάξη 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

 

      Β.    Με μαθητικό  λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Μπορείτε να μπείτε στην παρακάτω διεύθυνση, να συνδεθείτε με τους κωδικούς σας και να βρείτε τα διαθέσιμα μαθήματα των καθηγητών σας από το μενού αριστερά στην επιλογή Μαθήματα. 

Πατήστε https://eclass.sch.gr/    και    Σύνδεση με λογαριασμό ΠΣΔ.

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο παραπάνω τρόπους είναι πως όταν δεν έχετε λογαριασμό δεν μπορείτε να δείτε όλα τα περιεχόμενα του μαθήματος, ούτε να αλληλεπιδράσετε π.χ. να ανεβάσετε τις απαντήσεις στις ασκήσεις του εκπαιδευτικού.

Εγγραφή σε Μάθημα

Για να δείτε τις εργασίες που περιέχει ένα μάθημα πρέπει πρώτα, να κάνετε  Εγγραφή  σε αυτό. Για να κάνετε Εγγραφή όμως θα πρέπει να έχετε λογαριασμό στο ΠΣΔ, άρα να έχετε συνδεθεί, διαφορετικά δεν θα βρίσκετε το κουμπί Εγγραφή!

Όταν έχετε συνδεθεί :

  1. Στο μενού αριστερά επιλέξτε Μαθήματα.
  2. Στη Λίστα των διαθέσιμων Μαθημάτων κλικ πάνω σε αυτό που θέλετε.
  3. Πάνω δεξιά κλικ στο κουμπί  Εγγραφή.  Στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες που έχει προσθέσει ο καθηγητής σας.
  4. Για να εγγραφείτε και σε άλλα μαθήματα θα πηγαίνετε στο μενού αριστερά, στην επιλογή Μαθήματα και θα ακολουθείτε τα παραπάνω βήματα. Κάθε φορά που εγγράφεστε σε ένα μάθημα αυτό προσθέτεται στη λίστα τα Μαθήματά του,  η οποία θα εμφανίζεται κάθε φορά που κάνετε σύνδεση στο λογαριασμό σας.

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  1. Οδηγίες για τη χρήση του λογαριασμού σας στο ΠΣΔ : https://register.sch.gr/students/ 
  2. Έγγραφα σχετικά με την Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο:   https://register.sch.gr/students/docs.php 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *