5-12-2019 ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Χαλκίδας

«Play Unified. Learn Unified» -Παίζουμε Μαζί, Μαθαίνουμε Μαζί

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές της Β’ τάξης και συγκεκριμένα των τμημάτων Β1 και Β4, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics Hellas με τίτλο: «Play Unified. Learn Unified» -Παίζουμε Μαζί, Μαθαίνουμε Μαζί, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Ευβοίας (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Χαλκίδας ), που βρίσκεται στην περιοχή της Ριτσώνας.

Το Πρόγραμμα «Play Unified. Learn Unified», αποτελεί μια βιωματική δράση ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Η αλληλεπίδραση των ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία είναι βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας πολιτικά ορθής στάσης και νοοτροπίας σχετικά με την αναπηρία.

Α. Στο θεωρητικό μέρος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε :

  • Παρουσίαση της αποστολής και φιλοσοφίας των Special Olympics Hellas από εκπρόσωπό τους

  • Ενημέρωση για τα αθλήματα των Special Olympics

  • Παρουσίαση του αθλήματος που έχει επιλεχθεί -bocce-

  • Συζήτηση

Β. Στο δεύτερο, πρακτικό μέρος πραγματοποιήθηκε:

-Δημιουργία Oμάδων Unified (ομάδες αποτελούμενες από μαθητές με και χωρίς διανοητική αναπηρία) και διεξαγωγή φιλικών αγώνων bocce. Οι μαθητές φίλαθλοι ενίσχυαν τους συμμετέχοντες με τα σημαιάκια που είχαν κατασκευάσει. Όλοι μαζί, βιώσαν τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός χωρίς διακρίσεις.

    • Οι μαθητές μετά την ολοκλήρωση των αγώνων έλαβαν δίπλωμα συμμετοχής για την συμμετοχής τους στη δράση.Το σχολείο μας αποτελεί πλέον ενεργό μέλος του δικτύου PlayUnified.gr.

Στη συζήτηση – αποτίμηση της συμμετοχής στη δράση, και την γραπτή αξιολόγηση που έγινε από τους μαθητές μας αξίζει να αναφερθούν η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου (κάποιος μαθητής έγραψε χαρακτηριστικά “όλα τα παιδιά έχουν την ίδια ψυχή, την ίδια καρδιά”), καθώς και η επιθυμία τους να ξαναβρεθούν με τους μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και σε άλλες δράσεις σύντομα.

Συγχαρητήρια σε όλους του μαθητές που συμμετείχαν και στην υπεύθυνη της δράσης κ. Λιάνα-Τολίκα Σταυρούλα καθώς και στους συνοδούς καθηγητές κ. Λιλή και κ. Γούναρη που πήραν και έδωσαν μαθήματα καρδιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *