0 5

4 Απριλίου: Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Γενικά νέα Δράσεις Κοινωνικές

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας που θα εορτάζεται από φέτος και κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου οι μαθητές/τριες του 6ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου είχαν την ευκαιρία να συν-ομιλήσουν με την υπέροχη Ρέα Μπάτσαρη – βιολόγο και εθελόντρια του συλλόγου αδέσποτων ζώων ΣΑΖΑ- για τα καταφύγια των ζώων, την αξία του εθελοντισμού και της υιοθεσίας, για τη φροντίδα και προστασία των τετράποδων φίλων μας από τον δήμο.

1 3

Την καρδιά όμως των παιδιών έκλεψαν ο Wolf, ο σκύλος της Ρέας και η Φρανκ, η σκυλίτσα της εκπαιδευτικού του σχολείου μας Αντιγόνης Γκιόκα!

Φιλικά, ήρεμα, συνεργάσιμα “έπαιξαν” με τους μικρούς και πιο μεγάλους μαθητές μας και έκλεψαν τις εντυπώσεις όλων μας!

5 2

4 3

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν οι τρυφερές διηγήσεις για την ημέρα της υιοθεσίας τους που άλλαξε τις ζωές τους. Τα παιδιά μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες με τα κατοικίδια τους και συμφώνησαν ότι τα ζώα έχουν αυτοσυνείδηση, πεποιθήσεις, επιθυμίες και ηθικά δικαιώματα. 

2 3

Ευχαριστούμε θερμά τη Ρέα για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση του σχολείου μας και την εποικοδομητική της ενημέρωση που βοήθησε στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής μας κοινότητας παρακινώντας την σε ανάληψη πρωτοβουλιών φιλοζωίας.

3 3