IMG 1477

«Σώπα Δάσκαλε», θεατρικό έργο (Άξονας 4: Σχέσεις εκπ/κών-μαθητών)

Γενικά νέα Δράσεις

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και διερεύνησης του άξονα 4 (σχέσεις εκπ/κών –μαθητών) μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφτηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου το Μουσείο Εκπαίδευσης στο φιλόξενο χώρο του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου.
Σκοπός ήταν η αναπαράσταση σκηνών από τη σχολική ζωή περασμένων δεκαετιών μέσα από κείμενα Ελλήνων λογοτεχνών όπως των Ν.Καζαντζάκη , Γ. Βιζυηνού, Μ. Λουντέμη κ.ά. σε μια ειδικά διαμορφωμένη σχολική αίθουσα με παλιά, ξύλινα θρανία και το σχετικό διάκοσμο.
Εκεί τα παιδιά με αμεσότητα , χιούμορ και πολλή διάθεση ταξίδεψαν στο παρελθόν υποδυόμενα τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες , με αποτέλεσμα την καλλιέργεια ενσυναίσθησης κλίματος ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας καθώς και αισθητικού κριτηρίου και ευαισθητοποίησης σε σχέση με την Τέχνη.
Ευχαριστούμε θερμά τη Δ/νση του 20ου Δημοτικού Σχολείου και ιδιαίτερα τον κ. Βάσιο Θανάση για τη φιλοξενία των μαθητών μας στους χώρους του Μουσείου Εκπαίδευσης.

Η συντονίστρια
Π.Τσεκούρα

IMG 1473IMG 1476IMG 1475