Βιωματικό – διαδραστικό εργαστήρι με την 1η στολή προσομοίωσης γήρατος «Γίνε και εσύ ένας άλλος”

Φωτογραφία από το Βιωματικό – διαδραστικό εργαστήρι με την 1η στολή προσομοίωσης γήρατος «Γίνε και εσύ ένας άλλος” που πραγματοποιήσαμε στις 19/2/2025.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ορισμένα από τα αξεσουάρ που περιλαμβάνει η στολή, όπως γάντια που παρομοιάζουν το παρκινσον, γυαλιά για μειωμένη όραση, ακουστικά για μειωμένη ακοή κ.α. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, δημιουργήσαμε ένα εικονικό σπίτι ενός ατόμου μεγαλύτερης ηλικίας, όπου με τον περιπατητήρα προσπαθήσανε να μετακινηθούν μέσα σε αυτό, προκειμένω να αντιληφθούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα ηλικιακά μεγαλύτερο άτομο και στις πιο απλές μετακινήσεις του.

Μέσα από αυτό το βιωματικό εργαστήρι μπήκαμε για λίγο στη θέση ενός ατόμου μεγαλύτερης ηλικίας. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού προς την Τρίτη ηλικία. Παράλληλα,προβλήθηκε ένα serious game, στο οποίο μέσα από την προβολή της καθημερινότητας ενός ατόμου μεγαλύτερης ηλικίας μάθαμε για θέματα ασφάλειας, υγιεινής αλλά και την προαγωγή και πρόληψη της υγείας

image00007 
image00005

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *