Αρχική » Δράσεις » Αθλητικές » Δημιουργία κλειστού χώρου για τη Φυσική Αγωγή

Δημιουργία κλειστού χώρου για τη Φυσική Αγωγή

Σημαντική δράση του σχολείου μας υπήρξε τη φετινή χρονιά η δημιουργία γυμναστηρίου. Συγκεκριμένα σε αποθήκη του σχολείου υπήρχαν εγκαταλελειμμένα αχρησιμοποίητα μηχανήματα γυμναστηρίου. Τα μηχανήματα αυτά ήταν μέρος εξοπλισμού της ομάδας άρσης βαρών που προπονούνταν για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και έκτοτε είχαν αφεθεί στη τύχη τους. Οριοθετήσαμε ένα μικρό χώρο 20 τ.μ. περίπου στο αμφιθέατρο του σχολείου, ο οποίος καθαρίστηκε και τοποθετήθηκε πλαστικός τάπητας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος γυμναστηρίου.
Τα μηχανήματα καθαρίστηκαν από σκόνες και λάδια, εξοπλιζόμενα με μικροεξαρτήματα (άξονες κίνησης, ιμάντες, συρματόσχοινα ) αναγκαία για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία τους για να ξαναγίνουν λειτουργικά. Η δημιουργία χώρου γυμναστηρίου ολοκληρώθηκε στα μέσα περίπου της σχολικής χρονιάς. Σε αυτή τη διαδικασία απολύτως καθοριστική ήταν η συμβολή καθηγητή κλ. ΠΕ11, ο οποίος με αρκετή γνώση για τα συγκεκριμένα μηχανήματα, βοήθησε καθοριστικά στην εύρεση των απαραίτητων εξαρτημάτων. Επίσης καθοριστική ήταν και η βοήθεια τεχνικού προσωπικού από το 1ο Ε.Κ Ηρακλείου, οι οποίοι ανέλαβαν την τροποποίηση ενός μηχανήματος, καθώς και την κοπή και προσαρμογή αξόνων κίνησης στα όργανα γυμναστικής. Όλα τα μηχανήματα πάτησαν πάνω σε ειδικό αντιολισθητικό τάπητα που προμηθεύτηκε το σχολείο.
 Όσον αφορά στο γυμναστήριο, αξιοσημείωτο είναι ότι πέρα από τα όργανα γυμναστικής δόθηκε η ευκαιρία να αξιοποιηθεί και επιπλέον υπάρχον υλικό άθλησης (στρώματα, μεγάλες φουσκωτές μπάλες γυμναστικής), τα οποία χρησιμοποιούνται για προθέρμανση ή ήπια άσκηση.
Ο κυριότερος όμως λόγος ικανοποίησης, προέρχεται από την ανταπόκριση των μαθητών, οι οποίοι είτε από περιέργεια, είτε από επίδειξη δύναμης στην αρχή, ασχολήθηκαν με μια δραστηριότητα, η οποία για κοινωνικούς ή οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα εκτός σχολείου.

 



Λήψη αρχείου

Ιστορικό

Σκακιστική άσκηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση