Επίσκεψη στο Δέλτα του Αξιού και απελευθέρωση Δεκαοχτούρας

Λίγο πριν την απελευθέρωση της δεκαοχτόυρας από την δασκάλα του ΣΤ2

Την Τετάρτη 9 Μαΐου επισκεφτήκαμε το Κέντρο Πληροφόρησης στην Χαλάστρα. Οι υπέθυνες του Φορέα Διαχείρισης μας ξενάγησαν στο Κέντρο και μας παρουσίασαν τον πλούτο του Δέλτα του Αξιού

Μέσα από τα λόγοα των ίδιων των μαθητών-τριών σας παρουσίαζουμε τι είδαμε, τι κάναμε και πως νιώσαμε…

«H δέκατη όγδοη απελευθέρωση»

Η μέρα ήταν ηλιόλουστη. Την προηγούμενη μέρα έβρεχε «καρεκλοπόδαρα».Έτσι όλοι φοβήθηκαν μήπως η εκδρομή ακυρωθεί.

Τελικά ήμασταν τυχεροί. Μόλις κατεβηκαμε απ το λεωφορείο κατευθυνθηκαμε προς το κεντρο πληροφόρησης .Ένα κτήριο μικρότερο εξωτερικά απ ότι το περιμενα. Εσωτερικά όμως είχε πολλά πράγματα να δεις , να γνωρίσεις και να θαυμάσεις. παρακολουθήσαμε ένα βίντεο για τη ζωή των πουλιών στον υγροτοπο αφού πρωτα η ξεναγός μας έδειξε μερικά από τα είδη πουλιών που υπάρχουν εκεί.

Βέβαια όλα τα παιδιά είχαν στο μυαλό τους πως ο κύριος Κώστας θα απελευθερώσει τη δεκοχτούρα. Μόλις έφτασε λοιπόν η ώρα της «δέκατης όγδοης» απελευθέρωσης, όλοι μαζευτήκαμε τριγύρω. Το πουλί κουνιόταν πάνω κάτω στα χέρια της κυρίας Αριστούλας.

Ήταν πολύ φοβισμένο καθώς η ιστορία του ήταν τρομακτική. Τελικά μόλις η κυρία μας το άφησε αυτό πέταξε και κάθισε στο ψηλότερο κλαδί ενός δέντρου. Ίσως να θυμήθηκε, τότε τη στιγμή που έπεσε από τη φωλιά του. Έτρεμε ολόκληρο.

Όμως νομίζω πως ήταν πραγματικά τυχερό γιατί παρά πολλα πουλιά έχουν πέσει από τη φωλιά τους και μερικά δεν τα βοηθήσαν ποτέ. .

Γιώργος Σωτηριάδης

Εκδρομή στο Δέλτα του Αξιού

Ξεκινήσαμε από το σχολείο για να πάμε στην Χαλάστρα, στο κέντρο πληροφόρισης όπου μάθαμε σημαντικά πράγματα για τα πουλιά, από τις κοπέλες που εργάζονται εκεί και φυσικά από τον Πίγκο το φλαμίγκο!

Ύστερα πήγαμε στα Καλοχώρι στην λιμνοθάλασσα όπου είδαμε με κυάλια , τα διάφορα είδη πουλιών που ζουν εκεί. Όπως τον Σταχτοτσικνιά και το Φλαμίγκο.

Ά, ξέχασα να σας πω ότι απελευθερώσαμε μία Δεκαοκτούρα που την βρήκαν και την φρόντισαν οι εθελοντές της «Δράσης για την άγρια ζωή». Όταν την είδα να πετάει και να απομακρύνεται ένιωσα πολύ χαρά. Επειδή αν δεν υπήρχε ο οργανισμός αυτός, ο οποίος φροντίζει τα τραυματισμένα ή άρρωστα, πούλια αυτό το πουλί ίσως να μην ζούσε γιατί έπεσε από την φωλιά του και τραυματίστηκε. Γι’ αυτό τον λόγο ένιωσα χαρά και πέρασα υπέροχα!

Μαρία Σουγιουλτζή

Στο κέντρο Πληροφόρησης Χαλάστρας

Παρουσίαση για τον υγρότοπο του Δέλτα

Οι ερωδιοί του Δέλτα του Αξιού

Λίγο πριν την απελευθέρωση της δεκαοχτόυρας από την δασκάλα του ΣΤ2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *