Οι υγρότοποι της περιοχής μας

Η άγρια ζωή του τόπου μας είναι πολύ πλούσια. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στους υγρότοπους που περιστοιχίζουν την Θεσσαλονίκη (Δέλτα του Αξιού, Κορώνεια-Βόλβη, Κερκίνη, Επανωμή) και θα διαπιστώσουμε πόσα πολλά και σημαντικά είδη ζώων ζουν εκεί.

Για να εμβαθύνουμε στο θέμα αυτό καλέσαμε στις 13 Μαρτίου την βιολόγο κ.Φρόσω Παρχαράκη η οποία σχεδίασε μαζί με τους δασκάλους της τάξης ένα δίωρο εκπαιδευτικό σενάριο:

1. Τα παιδιά έκαναν κατά ομάδες μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ για να συλλέξουν συγκεκριμένες πληροφορίες που αφορούσαν σε κάποιον από τους βιότοπους της περιοχής μας. Κατόπιν με τη βοήθεια της κ. Φρόσως παρουσίασαν αυτή τη δουλειά στην υπόλοιπη τάξη.

2. Η κ. Φρόσω μας έδειξε μια σύντομη αλλά πολύ περιεκτική παρουσίαση με πολλές φωτογραφίες για τους υγρότοπους αυτούς.

3. Στο τέλος παίξαμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι λέξεων: Κάθε παιδί πήρε μια λέξη σχετική με το θέμα των υγρότοπων και στη συνέχεια ο καθένας έφτιαξε και είπε μια πρόταση που να περιέχει αυτή τη συγκεκριμένη λέξη αλλά και να κολλάει νοητικά στην πρόταση του προηγούμενου μαθητή. Έτσι στο τέλος, φτιάχτηκε μια πολύ ωραία και αστεία σε πολλά σημεία ιστορία.

Παρακολουθείστε στιγμές …

Τα παιδιά παρουσιάζουν την μικρή τους έρευνα

Δουλεύοντας στο φύλλο εργασίας με αναζήτηση στο internet

Συνεργατική εργασία

Τα παιδιά σε ομάδες αναζητούν συγκεκριμένες πληροφορίες για κάποιον από τους υγρότοπους της περιοχής μας

Μια παρουσίαση για τους υγρότοπους της περιοχής μας

Τα παιδιά παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην τάξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *