
Το
Σάββατο 5 Απριλίου 2025 και στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών,
Αστέρια πραγματοποιήθηκε το
Αφιέρωμα του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες – Fosses “Στα χνάρια του έργου και της πορείας του γαλλόφωνου καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Ξενάκη”. Στον εκθεσιακό χώρο – φουαγιέ του θεάτρου καθώς και πάνω στην σκηνή παρουσιάστηκαν δημιουργίες των μαθητών οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τα έργα του γαλλόφωνου καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Ξενάκη.
Πρόκειται για εικαστικές δημιουργίες και ερμηνεία έργων του σπουδαίου καλλιτέχνη που έγιναν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας: Μακρυπούλια Σταματούλα, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας, Παπάζογλου Αναστασία, μουσικής επιστήμης και τέχνης, Νίκο Χατζηγεωργιάδη, εικαστικών, Για την επεξεργασία του του βίντεο – ξενάγηση από παιδιά στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης στα γαλλικά βοήθησε ο Μασούρας Θωμάς, δάσκαλος .

Οι μαθητές της
Ε τάξης και Στ τάξης “ξεκλείδωσαν” την σκέψη του καλλιτέχνη για το έργο
“Έκτη Ήπειρος ”, ως σημείο αναφοράς για τις δρασεις του ενεργού πολίτη καθώς μπορεί να αποτελεί κίνητρο να εκφραστούν οι μαθητές και οι μαθήτριες χρησιμοποιώντας δημιουργικά γαλλική γραμματική και λεξιλόγιο συνδυάζοντας μουσικές εκτελέσεις που έχουν μάθει ώστε να αποδώσουν με λόγια και ρυθμό, μουσικότητα, κίνηση, ηχητικές και οπτικές εικόνες τον εσωτερικό τους κόσμο και τις ανησυχίες τους για έναν καλύτερο κόσμο, ειρηνικό με καθαρό περιβάλλον.
Η δράση συνδέεται με τον στόχο ν 15, Ζωή στην στεριά και συμμετέχει στον εθνικο Διαγωνισμό Bravo schools 2025 που προβάλλει εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Συγχαρητήρια στους μαθητές!!! Ευχόμαστε όλοι οι μαθητές να βαδίζουν στα μονοπάτια της γνώσης με χαρά και δημιουργικότητα και να “ανθίζουν” μέσα από τις διάφορες μορφές τέχνης!!!