6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου

Ιστολόγιο του Σχολείου μας

Ο νέος ιστοχώρος του Σχολείου μας

Οκτ 20159

Ο νέος ιστοχώρος του Σχολείου μας, σχεδιασμένος με τεχνολογία Joomla, είναι πλέον διαθέσιμος από το Σχολικό Έτος 2015-16 στην παρακάτω διεύθυνση :

http://6dim-n-ionias.mag.sch.gr

Νέα διεύθυνση στο ιστολόγιο του Σχολείου μας

Σεπ 201428

Το ιστολόγιο «blog» του Σχολείου μας από τη σχολική χρονιά 2014-15 βρίσκεται  στη διεύθυνση:

http://6dimnionvolou.blogspot.gr/

 

Αθλητικές δραστηριότητες με τη λήξη του σχολικού έτους

Ιούν 201416

P1190203_800x600 P1190205_450x600 P1190201_800x600

Learning is Fun

Ιούν 201416

DSCN2432_432x600 DSCN2437_800x529 P1110051_800x600 P1170465_800x560

Επίσκεψη σε έκθεση ζωγραφικής & κεραμικής

Ιούν 201412

OOOO

 Στις 11/6/2014, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας η Γ2 τάξη  και στις 12/6/2014 η Β΄τάξη είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τα έργα των παιδιών, ζωγραφική και κεραμική, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Βόλου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται πολλές ασκήσεις φαντασίας και παραμυθιών, ασκήσεις γνωριμίας με τα βασικά πλαστικά στοιχεία μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η κατανόηση των βασικών και συμπληρωματικών χρωμάτων, του τόνου, της υφής, της σύνθεσης, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ζωγραφικής, ασκήσεις εμπνευσμένες από έργα ζωγράφων και θεματικές ασκήσεις.
Στην έκθεση συμμετέχουν περίπου 250 παιδιά από τα παρακάτω εργαστήρια: «Στέκι Παιδιού», Κέντρο Νεότητας Χιλιαδούς της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., και τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης, Αρτέμιδας, της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου.
Συγχαρητήρια στα παιδιά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ιούν 201411

Με αφορμή την επέτειακή χρονιά «25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με τα δικαιώματά τους και να εκφραστούν δημιουργικά.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε στο παραπάνω πρόγραμμα από τα τμήματα Δ΄1 και Δ΄2. Τα παιδιά έγραψαν δύο πρωτότυπα παραμύθια συμμετέχοντας παράλληλα στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διεξάγεται.

Καλή επιτυχία στα παιδιά.

image002

Το πιο γλυκό ψωμί

Ιούν 201410
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAO O O O
 
Επίλογος του προγράμματος «Ο πολιτισμός στο τραπέζι μας» ήταν το θεατρικό δρώμενο, που παρουσιάστηκε σε γονείς και μαθητές από τη Γ2 τάξη, την Τρίτη 10/6/2014.
Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν σε θεατρικό δρώμενο το κείμενο-παραμύθι που υπάρχει στο βιβλίο της Γλώσσας, τρίτο τεύχος.
Ευχαριστούμε:
Το Μουσείο Μηλεών για την έκθεση «Από το σιτάρι στο ψωμί» που φιλοξενήσαμε στο Σχολείο μας.
Την κα. Δήμητρα Αγορά, μητέρα της Ελένης,  για το ζύμωμα στην τάξη.
Τον φούρνο «Ασλανίδη» (Βενιζέλου 103 Ν. Ιωνίας) για τα ψωμιά
που μας προσέφερε για την έκθεση και τα κουλούρια που έδωσε στους μαθητές/τριες για δεκατιανό.
Τον «Παραδοσιακό Φούρνο» στα Παλιά (Μητροπολίτου Γρηγορίου) για τα ψωμιά που μας χάρισε για το θεατρικό.

 

Για να μάθουν τα παιδιά να τρώνε σωστά

  •  Όλοι στο σπίτι τρώμε το ίδιο φαγητό.
  • Η ώρα του φαγητού να είναι ευχάριστη για όλους.
  • Βάζουμε  στα πιάτα λίγο φαγητό και όποιος πεινάει ακόμα, αφού το φάει μπορεί να πάρει κι άλλο.
  • Είναι σημαντικό τα παιδιά να μας βλέπουν να ετοιμάζουμε το φαγητό και μερικές φορές συμμετέχουν και τα ίδια.
  • Αποφεύγουμε οτιδήποτε τυποποιημένο.
  • Τα παιδιά πίνουν μόνο νερό και γάλα. Οι χυμοί και τα αναψυκτικά δεν έχουν θέση στο τραπέζι μας την ώρα του φαγητού.
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΟΦΑΓΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ιούν 20145

Στις 2 Μαΐου η ομάδα των Σελιδοφάγων που αποτελούνταν από τρία πολύ άξια και δραστήρια παιδιά ,εκπροσώπησε το σχολείο μας στις Βιβλιοδρομίες 2014.Ο Βελισσάριος, ή Ιωάννα και η Θωμαή έβαλαν τα δυνατά τους . Τους ευχόμαστε ολόψυχα «Καλή Επιτυχία» και «Καλή Πρόοδο» στο γυμνάσιο. Θα μας λείψουν.

image001

 

Την Παρασκευή 30 -5-2014 τα παιδιά επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αγαπημένο συγγραφέα της Λέσχης, κ. Παντελή Καλιότσο. Πέρυσι διαβάσαμε το «Ένα σακί μαλλιά» και φέτος «Τα Ξύλινα σπαθιά».Πριν το Πάσχα του στείλαμε έναν φάκελο με εργασίες και ζωγραφιές των παιδιών και εκείνος μας τηλεφώνησε για να εκφράσει τη χαρά και τη συγκίνησή του. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να του πάρουν μία μικρή συνέντευξη.

Μας είπε ότι Τα Ξύλινα Σπαθιά είναι το αγαπημένο του βιβλίο, γιατί όσα μας διηγείται  εκεί τα΄χει ζήσει μικρός , ακόμα και το φορείο από παραθυρόφυλλα για τη μεταφορά του άμαχου πληθυσμού ήταν υπαρκτό.

Η σπουδαιότερη αξία γι’αυτόν είναι η φιλία. Τώρα γράφει ένα βιβλίο για μεγάλους. Το βιβλίο που προτείνει στα παιδιά να διαβάσουν είναι το Πατέρας και Γιος.

Στο τέλος ζήτησε από τα παιδιά να του γράφουν όποτε νιώθουν την ανάγκη.

Κ. Παντελή Καλιότσο σας ευχαριστούμε.

image003 image005

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ιούν 20144

περιβαλλον

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί ορόσημο για τα Ηνωμένα Έθνη,  συμβολίζοντας την ανάγκη συστράτευσης μπροστά στον κοινό στόχο για τη διαφύλαξη της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς και την αειφορική διαχείριση του παγκόσμιου φυσικού μας πλούτου.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 100 χώρες, υπενθυμίζοντας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την προστασία του πλανήτη, ως το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές.

Το μήνυμα «Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας» επέλεξε ο ΟΗΕ για το 2014, προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η «πράσινη εβδομάδα» αυτή τη χρονιά, είναι αφιερωμένη στην κυκλική οικονομία, την αποδοτικότητα των πόρων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Πολιτιστικές & Αθλητικές εκδηλώσεις

Ιούν 20143

εκδηλώσεις τελουςαθλητικες

 

Μια σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της. Κλείνουμε με μια σειρά εκδηλώσεων, επίλογος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στο Σχολείο μας.

« Παλιότερα άρθρα

Διεύθυνση: Αγίου Νεκταρίου 3, 38446, Νέα Ιωνία, Βόλος

e-mail: mail@6dim-n-ionias.mag.sch.gr

Τηλέφωνο, fax: 2421085735Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων