ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,
Τη Δευτέρα θα συναντηθούμε ξανά με τους αγαπημένους μας μαθητές που τόσο μας έλειψαν! Για την ασφαλή παραμονή μας όμως στο σχολείο, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, απαιτείται η τήρηση των παρακάτω κανόνων:
Κάθε μαθητής-τρια θα έχει το δικό του μαρκαδόρο για τον πίνακα που θα τον χρησιμοποιεί ΜΟΝΟ αυτός –ή.
Ο κάθε μαθητής θα έχει τα προσωπικά του σχολικά είδη: μολύβια, γόμες, ξύστρες, χρώματα, μπλοκ ζωγραφικής, ψαλίδι, κτλ. Δεν θα δανείζεται και δεν θα δανείζει, ούτε στους συμμαθητές ούτε στον εκπαιδευτικό τα παραπάνω αντικείμενα.
Οι μαθητές θα φέρνουν το δεκατιανό τους και νερό σε θερμό για να διατηρείται δροσερό, εφόσον απαγορεύεται να πίνουν από τη βρύση.
Απαγορεύεται να παίρνουν τηλέφωνο στα διαλείμματα επειδή ξέχασαν κάτι, εκτός φυσικά, από πολύ μεγάλη ανάγκη ασθένειας.
Όλοι οι μαθητές να έχουν μαζί τους αντισηπτικά μαντηλάκια ή υγρό. Θα υπάρχει επίσης σε κάθε σχολική τάξη και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου.
Οι μαθητές θα προαυλίζονται σε ομάδες τάξεων και όχι όλοι μαζί.
Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται από τις 8.00 -8.10 π.μ. Η προσευχή θα γίνεται σε κάθε τάξη ξεχωριστά.
Κατά τη μεσημεριανή αποχώρηση, καλό θα είναι οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών της Α΄τάξης, να περιμένουν τους μαθητές 5 λεπτά νωρίτερα (13.10) έξω από την καγκελόπορτα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Όταν θα πάρετε τα παιδιά σας, θα φεύγετε αμέσως, για να μην εμποδιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής έξοδος των υπολοίπων μαθητών.

Καλό είναι να έρθουν όλοι οι μαθητές στο σχολείο, εκτός και αν υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι που δεν επιτρέπουν την παρουσία τους στο χώρο. Αυτό το χρονικό διάστημα θα συμβάλλει στην ομαλή ψυχολογική μετάβαση των μαθητών στην νέα κανονικότητα, εξάσκηση του περιβάλλοντος της ασύγχρονης εκπαίδευσης, η οποία είναι πλέον απαραίτητη, και θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να καλυφθεί μέρος της σχολικής ύλης που χάθηκε.

Με εκτίμηση,
Φωτεινή Ντάνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *