ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Δημιουργήσαμε μια λίστα με ενδιαφέρουσες σελίδες εκπαιδευτικών θεμάτων στις οποίες μπορούν να περιηγηθούν οι μαθητές μας .

Επίσης προτεινόμενο για «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online  Περιεχόμενο για Παιδιά» είναι το site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Η ιστοσελίδα αυτή είναι πολύ καλά οργανωμένη με πεδία τόσο για μεγάλους και εκπαιδευτικούς όσο και για παιδιά. Μπορούν οι μικροί μας φίλοι να βρούν το βιβλίο που ψάχνουν αλλά και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς συγγραφής.

Η ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για παιδιά. Το site αυτό είναι προτεινόμενο για το «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online  Περιεχόμενο για Παιδιά». Διαθέτει ευρύ εκπαιδευτικό περιεχόμενο το οποίο συνδέεται με τις αντίστοιχες ενότητες του Ι.Μ.Ε. To imeakia.gr ανανεώνεται συνεχώς με νέες εκδηλώσεις, εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά.

  • coloringpages24.com 

 Ιστοσελίδα με  θέμα τη ζωγραφική για παιδιά. Θα βρειτε  έτοιμα σχέδια από διάφορες κατηγορίες (ζώα, επαγγέλματα, διασημότητες, αντικείμενα κ.α.) για να τα χρωματίσουν καθώς και πληθώρα παιχνιδιών μνήμης, παιχνιδιών διαφορών και πάζλ.

  • https://www.civilprotection.gr/el/guidelines
    Ο Ηρακλής καλωσορίζει τα παιδιά στη Μυρμηγκούπολη και τα καλεί να συμμετέχουν σε παιχνίδια και δραστηριότητες, αλλά και να διαβάζουν οδηγίες που τα μαθαίνουν να είναι σωστά προετοιμασμένα για να αποφεύγουν διάφορους κινδύνους που προέρχονται από φυσικές καταστροφές (σεισμός, πλημμύρα, καύσωνας κ.λ.π.) Ανάμεσα στα παιχνίδια τα παιδιά θα βρουν Σταυρόλεξο, Τετράγωνα Μνήμης, Παζλ, θα μπορούν να ζωγραφίσουν και να… βρουν το τέλος του Λαβύρινθου! Η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το Φωτόδεντρο είναι ο Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποτελεί την κεντρική e-υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ενοποιημένη αναζήτηση και διάθεση ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου στα σχολεία. Είναι ανοιχτό σε όλους, μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *