ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΡΜΟΥ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2018

Οι μαθητές των Ε1, Ε2 και ΣΤ τάξεων του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς Νάκου Π., Σαραγκανίδα Π., Παπαγεωργίου Γ., Κατσαρό Κ. και τη μουσειοπαιδαγωγό Γαβρίνα Δήμητρα πραγματοποιήσαμε εκδρομή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου.

Η μέρα ήταν γλυκιά, ήρεμη, φθινοπωρινή… η διαδρομή μας απολαυστική! Περνώντας από το παραλίμνιο χωριουδάκι Μυρτιά και καθώς ανηφορίζαμε το Παναιτωλικό  όρος η θέα ήταν μαγευτική τόσο που ξεχνούσαμε τη ζάλη που μας προκαλούσαν οι απανωτές στροφές. Η εκπαιδευτικός της Ε΄2 τάξης κα.Σαραγκανίδα  πήρε το μικρόφωνο και μας είπε ν’ απολαύσουμε το κάλλος του τοπίου που απλωνόταν γύρω από τα ακύμαντα νερά της λίμνης Τριχωνίδας και μας έδωσε λίγες πληροφορίες σχετικά με την έκταση, το βάθος και τη βιοποικιλότητα της μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδας.

Δεν αργήσαμε να φτάσουμε στο σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο Θέρμου. Από την πρώτη ματιά εντυπωσιαστήκαμε. Τα εκθέματα-ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης από το 1700 π.Χ έως τις μέρες μας είναι καλοστημένα με όμορφες και επεξηγηματικές επιγραφές.

Η κα.Γαβρίνα μας μίλησε για όλα αυτά που εκτίθενται στο μουσείο αναλυτικά, εξηγώντας την ιστορία του τόπου από την προϊστορική εποχή έως σήμερα. Ακολούθησε μικρή ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, λίγα μέτρα πιο μακριά από το μουσείο.

Μικρή ανάπαυλα στη γραφική πλατεία του Θέρμου κι επιβιβαστήκαμε για το δρόμο της επιστροφής. Στο λεωφορείο η κα. Σαραγκανίδα μας είπε λίγα λόγια για τον Πατροκοσμά, την πατρίδα του, το Απόκουρο και τη ζωή του. Ο συνοδός κ.Κατσαρός, εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου, κατέγραψε με βίντεο και φωτογραφίες το πρόγραμμά μας.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν κι εξέφρασαν την επιθυμία να προγραμματιστούν κι άλλες εκπαιδευτικές εκδρομές από το σχολείο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *