ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Roots are Routes – Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους. . .   

Ξεκινήσαμε!

Η γεύση της ζωής, ο πλούτος της περιοχής του Μεσολογγίου, ο λευκός χρυσός! Το αλάτι!

Το επάγγελμα του εργαζόμενου στις αλυκές θα εξερευνήσουν φέτος οι 26 μαθητές της Ε’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου.

Σήμερα ξεκίνησαν τις δραστηριότητες με την πρώτη επίσκεψη στον χώρο την Ελληνικών Αλυκών στο Μεσολόγγι. Μπήκαν στα τηγάνια των αλυκών και μάζεψαν με τα χέρια τους την περίφημη αφρίνα.

Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους για την συγκομιδή, έμαθαν τις λεπτομέρειες για την παραγωγή, περιηγήθηκαν στους χώρους των αλυκών και βίωσαν το μάζεμα του καλύτερου ποιοτικά αλατιού “της αφρίνας” υπό την καθοδήγηση του Πάνου Σχώρη και του Γιώργου Χασιώτη.

Ο Νίκος Ευαγγελινός εξήγησε στα παιδιά όλη την διαδικασία για να φτάσει το αλάτι στο τραπέζι του σπιτιού μας και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών.

Οι δασκάλες Παναγιώτα Σαραγκανίδα και Παναγιώτα Νάκου συνόδεψαν τα παιδιά στη συγκομιδή και συζήτησαν μαζί τους τις εφαρμογές του αλατιού στη ζωή μας.

Φέτος οι αλυκές έβγαλαν 50 τόνους αφρίνα οι οποίες μαζεύτηκαν με την χειρωνακτική εργασία 5-6 εποχικών εργαζομένων. Η υπόλοιπη συγκομιδή γίνεται με μηχανικά μέσα.

Ευχαριστούμε το Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου για την μεταφορά των μαθητών και τις Ελληνικές Αλυκές για την φιλοξενία.

Αφρίνα=ανθός αλατιού 100% ανεπεξέργαστο αλάτι, συλλέγεται με το χέρι από την επιφάνεια του νωπού άλατος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *