Πάμε Ανακύκλωση

Σχολικός ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2018-2019

«Πάμε Ανακύκλωση»

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως ξεκίνησε ο Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση.

 

Τι περιλαμβάνει ο Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης;

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολείο. Ξεκινάμε από το σπίτι όπου διαχωρίζουμε τα παρακάτω υλικά και τα φέρνουμε στο σχολείο για ανακύκλωση:

  • Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
  • Αλουμίνιο (μόνο κουτάκια από αναψυκτικά)
  • Μπαταρίες

Αναλυτική λίστα με τα υλικά που φέρνουμε στο σχολείο, μπορείτε να βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά συλλέγονται και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών.

Πώς παρακολουθούμε την επίδοση του σχολείου μας;

Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις του σχολείου αλλά και των άλλων σχολείων στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στην ειδική σελίδα www.followgreen.gr/ampelokipi-menemeni/school. Στην ίδια σελίδα μπορούν να κάνουν και τη δωρεά πόντων έως και 150 πόντους στο σχολείο της αρεσκείας τους.

Πώς επιβραβεύεται το σχολείο μας;

Στόχος του Δήμου είναι να επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, σε όλα θα δοθούν στο τέλος της περιόδου έπαινοι για την συμμετοχή τους. Ενώ στα πρώτα θα δοθούν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Πρωτοβουλία του Δήμου μας

Ο Σχολικός Διαγωνισμός υλοποιείται από τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την ΕΕΑΑ, την ΑΦΗΣ Α.Ε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου Κάθε Κουτί Μετράει στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση – ενημέρωση πολιτών για την ανακύκλωση, μέσω της δημοτικής ψηφιακής πλατφόρμας (www.followgreen.gr/ampelokipi-menemeni), όπου οι κάτοικοι του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με τη διεύθυνσή τους και να:

  1. Επιβραβεύονται με πόντους
  • για την εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν γύρω από την ανακύκλωση, μέσα από κουίζ, βίντεο και άρθρα που βρίσκουν στην πλατφόρμα
  • με τη δωρεά συγκεκριμένων αγαθών στο κοινωνικό παντοπωλείο και στο κοινωνικό φαρμακείο
  • με τη δήλωση της ανακύκλωσής τους στους μπλε κάδους συσκευασιών/κώδωνες γυαλιού

 

  1. Εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης άμεσα σε ειδικές εκπτώσεις-παροχές σε προϊόντα και υπηρεσίες των τοπικών και δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ή/και με δωρεά στα σχολεία που θα συμμετέχουν στον μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.followgreen.gr/ampelokipi-menemeni ή να επικοινωνήσετε στα στοιχεία: – Followgreen Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, 213 0436298, schools@followgreen.gr.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 6ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς