Κανονισμός Λειτουργίας Συγκροτήματος

6ο ΚΑΙ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2019-2020

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

      Αγαπητοί γονείς,

   Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε κάποια θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Σχολείου και να σας παρακαλέσουμε να μας διευκολύνετε στο έργο μας, τηρώντας τα χωρίς παρεκκλίσεις.

1) Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας η είσοδος οποιουδήποτε στο χώρο του Σχολείου. Έτσι, κάθε πρωί θα παραδίνετε τα παιδιά στην είσοδο στον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό και δεν θα εισέρχεστε εσείς. Σε περίπτωση θέματος υγείας, θα λαμβάνετε ειδική άδεια, θα εισέρχεστε, θα αφήνετε την τσάντα και σε κάθε περίπτωση θα έχετε αποχωρήσει  πριν από τις  08:15.

2) Η πόρτα του Σχολείου θα κλειδώνεται στις 08:15. Καθυστερημένη προσέλευση δικαιολογείται μόνο για λόγους ιατρικής υποστήριξης ή θεραπευτικής παρέμβασης από δημόσιο φορέα ο οποίος εκδίδει και την αντίστοιχη βεβαίωση (ΥΠ.Π.Ε.Θ. Φ.7/142557/Δ1/04-09-2018). Όσα παιδιά έλθουν αργότερα, θα εισέρχονται κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, όπου μόνο ο εκάστοτε εφημερεύων εκπαιδευτικός έχει την ευθύνη της πόρτας εισόδου.

3) Σε περίπτωση που γονέας θέλει να εισέλθει στο Σχολείο για έκτακτο λόγο, θα τηλεφωνεί στο/στη Διευθυντή – Διευθύντρια.

4) Όποιος γονέας θέλει να εισέλθει για έκτακτο λόγο όταν σχολάει το παιδί του ή όταν υπάρχει προγραμματισμένη συγκέντρωση γονέων των τάξεων, θα περιμένει να σχολάσουν τα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων, οι μαθητές του Ολοήμερου να έχουν μπει στην αίθουσα σίτισης και κατόπιν θα εισέρχεται, αναφέροντας το όνομα και τον σκοπό της επίσκεψης στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς.

5) Αν κάποιος γονέας επιθυμεί να εισέλθει στο Σχολείο κατά την πρωινή προσέλευση για  έκτακτο λόγο, θα ζητάει άδεια από τον εφημερεύοντα που βρίσκεται στην υποδοχή, δίνοντας το όνομά του και αναφέροντας τον σκοπό της εισόδου.

6) Παρακαλούμε να μη συνωστίζεστε στην έξοδο του Σχολείου, όταν σχολάνε οι μαθητές και δυσκολεύετε την αποχώρησή τους.

7) Κάθε εκπαιδευτικός θα σας γνωστοποιήσει την ημέρα που θα προβεί σε ενημέρωση για θέματα που αφορούν στα παιδιά σας. Aν θέλετε να συναντήσετε τον εκπαιδευτικό  ή το/τη Διευθυντή /Διευθύντρια του σχολείου, να κλείνετε τηλεφωνικά ραντεβού.

8) Μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του Σχολείου, αν θέλετε να ενημερώσετε για κάποιο θέμα.

9) Η ενημέρωση ορισμένων γονέων που καλούνται εκτάκτως από το Σχολείο ή προσέρχονται εκτάκτως με δική τους πρωτοβουλία, μπορεί να γίνεται με την παρουσία του – της Δ/ντή – Δ/ντριας, των εφημερευόντων, του εκπαιδευτικού του τμήματος ένταξης, της Υποδιευθύντριας ή άλλων παραγόντων της σχολικής κοινότητας, όταν το Σχολείο το κρίνει αναγκαίο.

10) Σε περίπτωση απουσίας του παιδιού σας, να ενημερώνετε τηλεφωνικά το Σχολείο. Για να δικαιολογήσετε την απουσία, θα προσκομίζετε ιατρική βεβαίωση ή υπεύθυνη δήλωσή σας (την οποία θα σας έχει προμηθεύσει ο εκπαιδευτικός της τάξης) με το παιδί, όταν επιστρέψει.

11) Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης του παιδιού σας θα υπογράφετε σχετική δήλωση στον εκπαιδευτικό της τάξης.

12) Στο Σχολείο αλλά και στις εκδρομές – επισκέψεις, απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές συσκευές (tablets, κ.ά.) στους μαθητές.

13) Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα οι μαθητές να τοποθετούν μόνο τα μπολάκια τους στο ψυγείο και τα τσαντάκια τους να τα αφήνουν δίπλα στην έδρα. Να υπάρχουν ετικέτες με το ονοματεπώνυμο και την τάξη του μαθητή στο τσαντάκι και στο μπολάκι.

14) Για παραγγελίες ή πληρωμές στο κυλικείο, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τον κ. Θέμη ή την κ. Ντίνα. Ο αριθμός τηλεφώνου είναι αναρτημένος σε εμφανές σημείο στον πίνακα ανακοινώσεων των Σχολείων. Την Παρασκευή υπάρχει η δυνατότητα να εισέρχεστε για να τακτοποιήσετε τον λογαριασμό σας, αφού έχουν σχολάσει οι μαθητές του πρωινού κύκλου και οι μαθητές του Ολοήμερου έχουν εισέλθει στη σίτιση, ενημερώνοντας τους εφημερεύοντες δασκάλους.

15) Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο από εκδηλώσεις-δραστηριότητες του Σχολείου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

16) Σε περίπτωση σεισμού, και εφόσον ανακοινωθεί από τα Μ.Μ.Ε. εκκένωση του Σχολείου, θα παραλαμβάνετε τα παιδιά σας από την έξοδο του γηπέδου ποδοσφαίρου έναντι της νότιας πύλης του συγκροτήματος, ενώ τα τμήματα του ισογείου του 6ου Δημοτικού  Σχολείου, ήτοι A΄ – Γ΄ και Δ΄1 από το γήπεδο καλαθοσφαίρισης στη βορειοανατολική πλευρά του συγκροτήματος.

17) Το προσωπικό του Σχολείου είναι πρόθυμο να συζητήσει μαζί σας για θέματα που αφορούν στα παιδιά σας και πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία σας θα έχουμε μια καλή σχολική χρονιά.

   Κάνουμε έκκληση για μια ακόμη φορά να τηρήσετε όλα τα ανωτέρω και να ενημερώσετε σχετικά και όλα τα άτομα που εμπλέκονται (παππούδες, θείες κλπ), προς αποφυγή εντάσεων, καθότι τα προηγηθέντα σχετίζονται με την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών σας καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος.

Αφήστε μια απάντηση