Εγγραφή μαθητών στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο και απόκτηση κωδικών

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις ηλεκτρονικές τάξεις και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ.

Η φόρμα εγγραφής θα συμπληρωθεί ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη διεύθυνση:

http://register.sch.gr/students/

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

  • Οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ακολουθηθεί επιτυχώς η εγγραφή.
  • Κατά την εγγραφή θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας και το τμήμα του/της.
  • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή αποστέλλεται από το ΠΣΔ μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας με τα στοιχεία εγγραφής.

Μετά την επιτυχή εγγραφή το σχολείο ενημερώνεται αυτόματα από το ΠΣΔ.

Μετά την εγγραφή, οι μαθητές/τριες θα αποκτήσουν ένα όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό τους (password) με τα οποία θα μπορούν να συνδέονται με τις υπηρεσίες (π.χ. η ψηφιακή τάξη e-class) του ΠΣΔ.

Η ως άνω διαδικασία πραγματοποιήθηκε την παρελθούσα σχολική χρονιά κατά τη διάρκεια της καραντίνας για τους περισσότερους μαθητές/μαθήτριες του Σχολείου μας. Τώρα μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο σχολικό δίκτυο οι γονείς της Α΄ τάξης οι οποίοι έχουν ήδη λάβει e-mail στο οποίο  αναγράφεται ο αριθμός μητρώου και το τμήμα φοίτησης του παιδιού τους. Επίσης μπορούν να εγγράψουν τα τέκνα τους και όσοι γονείς δεν το είχαν πράξει πέρυσι.

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *