Σεμινάριο για γονείς με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης» την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 στο αμφιθέατρο του 8ου ΔΣ Κορυδαλλού

asfaleiaΕνημερωτικό-επιμορφωτικό σεμινάριο γονέων των Δημοτικών Σχολείων Kορυδαλλού που ανήκουν στην παιδαγωγική-επιστημονική ευθύνη της ΣΕΕ ΠΕ70, Φωτεινής Εγγλέζου με θέμα:

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης»

 Στο πλαίσιο μίας ανοιχτής, συνεργατικής σχέσης των σχολείων παιδαγωγικής και επιστημονικής ευθύνης της στον Κορυδαλλό με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών αναφορικά με θέματα που αγγίζουν ευρύτερα το παιδαγωγικό έργο των σχολείων, η ΣΕΕ ΠΕ70 Φωτεινή Εγγλέζου σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των 6ου και 8ου Δ.Σ. Κορυδαλλού, προσκαλούν γονείς/κηδεμόνες (και εκπαιδευτικούς) των αντίστοιχων σχολείων σε ενημερωτική-επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».

Η ενημερωτική συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης (με την τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας κατά του Covid-19) την Τρίτη 17/01/2023 και ώρες 17.45-20.00 στο αμφιθέατρο του 8ου Δ.Σ. Κορυδαλλού (Συγκρότημα Σχολικών Κτιρίων 6ου – 8ου ΔΣ Κορυδαλλού, Φυλακές Τηλ. 210 4958281. Διευθύντρια 8ου  Δ.Σ. Κορυδαλλού: κ. Ιωάννα Χατζηκαστένογλου, Διευθυντής 6ου Δ.Σ. Κορυδαλλού: κ. Ιωάννης Πατεράκης).

Εισηγητής του σεμιναρίου

Δημήτριος Χαλκιώτης,

Σύμβουλος Β΄ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Π.Ε. στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας 

Παρουσίαση περιεχομένου της συνάντησης

«Το διαδίκτυο και ειδικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άνοιξαν νέους ορίζοντες στην αλληλεπίδραση των ανθρώπων και κατ’ επέκταση στην επικοινωνία. Ο παγκόσμιος χαρακτήρας του διαδικτύου βοηθά στην άμεση ανταλλαγή απόψεων ανθρώπων που βρίσκονται από τη μια άκρη της γης στην άλλη. Όμως, η ανωνυμία που προσφέρει κρύβει ποικίλες προκλήσεις ή/και κινδύνους και προϋποθέτει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των γονέων αναφορικά με τον ψηφιακό γραμματισμό και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος της προτεινόμενης ενημερωτικής-επιμορφωτικής συνάντησης με γονείς είναι καταρχάς, να ευαισθητοποιηθούν σε σχέση με το παραπάνω ζήτημα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European SafeOnline Initiative (ESOI) που υλοποιεί το Athens Lifelong Learning Institute. Ειδικότερα, στόχος είναι να βελτιωθούν τα επίπεδα γραμματισμού στα νέα μέσα των παιδιών και των νέων μέσω της εκπαίδευσης των γονέων τους. Δίνεται έμφαση στην κατανόηση των κινδύνων που συναντώνται στα ψηφιακά περιβάλλοντα και την καλλιέργεια δεξιοτήτων για την αποφυγή τους, με όραμα ένα ασφαλές διαδίκτυο για όλους. Στη συνέχεια, θα επιδιωχθεί η συζήτηση αναφορικά με σχετικές εκπαιδευτικές προτάσεις και πρακτικές».

Η υλοποίηση του επιμορφωτικού σεμιναρίου έχει εγκριθεί από την 6η Ολομέλεια του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής (21/12/2022). Oι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων των 4ου, 5ου, 6ου, 8ου, 9ου, 10ου, 12ου, 13ου Δ.Σ. Κορυδαλλού καλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα πρόσκληση στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων τους και να ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών/τριών. Στη συνάντηση μπορούν, προαιρετικά, να παρευρεθούν και εκπαιδευτικοί των μονάδων.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου

6ου ΠΕΚ.Ε.Σ. Αττικής

Φωτεινή Εγγλέζου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *