Επιμορφωτικές συναντήσεις-εσπερίδες «Μιλώντας με τους γονείς…» από το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής διοργανώνει κύκλο δώδεκα επιμορφωτικών συναντήσεων-εσπερίδων  για γονείς μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πειραιά για το διάστημα από 13 Νοεμβρίου 2019 μέχρι 26 Aπριλίου 2020 με τίτλο:

Mιλώντας με τους γονείς…

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενδυναμώσει τις γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια και, κατ’ επέκταση, να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη και υγιή γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των σύγχρονων μαθητών/τριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Μιλώντας με τους γονείς… διακεκριμένοι επιστήμονες-ομιλητές και εκπρόσωποι φορέων θα πραγματευτούν, σφαιρικά, ζητήματα, που αφορούν στην καθημερινότητα των σύγχρονων μαθητών, επηρεάζοντας τόσο την οικογενειακή όσο και τη σχολική ζωή. Μέσα από διαλέξεις και διαλογικές συζητήσεις με τους γονείς, θα αναζητηθούν μοντέλα συνεργασίας οικογένειας και σχολείου για την αναζήτηση, εύρεση και εφαρμογή λύσεων σχετικά με ποικίλα θέματα, που προβληματίζουν τόσο την οικογένεια όσο και τη σχολική κοινότητα (π.χ. εθισμός στο διαδίκτυο, θέματα παραβατικής συμπεριφοράς, bullying, μαθησιακές δυσκολίες, κακοποίηση παιδιών, θέματα οριοθέτησης συμπεριφοράς κ.ά.).

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν έξι επιμορφωτικές εσπερίδες για γονείς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και, αντίστοιχα, έξι επιμορφωτικές εσπερίδες για γονείς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται απογεύματα (17.00-20.00) την δεύτερη Δευτέρα (στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και την δεύτερη Τετάρτη (στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση) κάθε μήνα σε διαφορετικές περιοχές της περιφέρειας Πειραιά με στόχο να προσελκύσουν τη συμμετοχή περισσότερων γονέων. Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές προς όλους τους γονείς της Περιφέρειας Πειραιά και η συμμετοχή σε αυτές είναι προαιρετική.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι προκλήσεις και τα προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι μαθητές/τριες, οι γονείς, το σχολείο είναι πολυδιάστατες και απαιτούν τη συστηματική και συντονισμένη συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας για την αποτελεσματική διαχείριση και επίλυσή τους. Ευχόμαστε η διοργάνωση Μιλώντας με τους Γονείς… να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *