Χτίζουμε τα δικαιώματά μας

Στις από το 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στα πλαίσια του προγράμματος ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ 2008 παρουσιάστηκε η κεντρική εκδήλωση της δράσης,  με τίτλο: “Χτίζουμε τα δικαιώματά μας”, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης μας “Θανάσης Βέγγος”, από κοινού με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού.

Στόχος του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της ολυμπιακής παιδείας, υπήρξε η προώθηση της ισότητας, η ανοχή στη διαφορετικότητα, η διαμόρφωση συμπεριφορών και αξιών φιλίας  και συνεργασίας.

Το συντονισμό των δραστηριοτήτων των δύο συνεργαζόμενων Σχολείων που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, είχε ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Νικόλαος Ζευγαράς.

Η Καλλιπάτειρα, κόρη του Ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου, ήταν η πρώτη γυναίκα της αρχαιότητας που μπήκε μέσα σε αθλητικό χώρο και παρακολούθησε τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι κανονισμοί απαγόρευαν την είσοδο και την παρακολούθηση των  αγώνων για τις γυναίκες, αλλιώς τιμωρούνταν σε θάνατο με κατακρήμνιση από το βραχώδες όρος Τυπαίο. Η Καλλιπάτειρα, θέλοντας να θαυμάσει το γιο της Πεισίρροδο που αγωνιζόταν στην πάλη, τόλμησε και περιφρονώντας τη σχετική απαγόρευση, μεταμφιέστηκε σε γυμναστή  και παρακολούθησε τον αγώνα.
Προδόθηκε όμως από τον δικαιολογημένο αλλά υπέρμετρο ενθουσιασμό της για τη νίκη του γιου της. Ωστόσο, δεν της επιβλήθηκε η θανατική ποινή, καθώς προέρχονταν από οικογένεια Ολυμπιονικών (πατέρας, σύζυγος, αδέλφια, γιος και ανιψιός).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *