>Η εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια στο σχολείο μας

>

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλαναγνωσία», επισκέφτηκε το σχολείο μας η εικονογράφος κυρία Καπατσούλια Ναταλία.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα ΣΤ1 και Ε1 τμήματα με τους δασκάλους Κανονίδου Πολυξένη και Δημητριάδη Γιάννη.
Η κυρία Καπατσούλια, η οποία έχει εικονογραφήσει επιτυχημένα πολλά παιδικά βιβλία, επικοινώνησε με τους/τις μαθητές/τριες των πιο πάνω τμημάτων και παρουσίασε τη δημιουργία ενός βιβλίου από την πλευρά της εικονογράφησής του. Πιο συγκεκριμένα, έδειξε  τα στάδια εικονογράφησης καθώς και τα υλικά (προσχέδια, σχέδια, τελικά σχέδια, εικόνες έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, εικόνες στο σαρωτή, εκτύπωση βιβλίου).
Το πρόγραμμα όμως δεν περιλάμβανε μόνο παρουσίαση από την εικονογράφο αλλά και συμμετοχή των μαθητών/τριών με την εικονογράφηση ενός αποσπάσματος από ένα λογοτεχνικό κείμενο.
Η διάρκεια του προγράμματος ήταν δίωρη. Η πολύ καλή παρουσίαση και η συμμετοχή των παιδιών δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να γνωρίσουν τα παιδιά το καλό λογοτεχνικό βιβλίο από την πλευρά της εικονογράφησής του (αισθητική, συμβολική – επικοινωνιακή).
Το πρόγραμμα εκπονείται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), δια του οποίου εξασφαλίσαμε την επίσκεψη της καταξιωμένης εικονογράφου στο σχολείο μας και συνεχίζεται μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Ευχαριστούμε θερμά το Ε.ΚΕ.ΒΙ. για τη συνεργασία και την κυρία Ναταλία Καπατσούλια, που ταξίδεψε από τόσο μακριά (Κεφαλλονιά), για να έρθει στο σχολείο μας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *